Hava Durumu

Grup sözcüleri konuyu yanlış anlamış

Yazının Giriş Tarihi: 21.10.2024 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 22:33

Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı geçtiğimiz hafta gerçekleşirken, partileri adına söz alan tüm sözcülerinin konuşmalarında ilkokuldaki belirli gün ve haftalar takviminde kopya çekercesine en köşede bucakta kalmış günleri dahi kutlamak için birbirleriyle yarışmaları toplantının ilk 1 buçuk saatini çaldı.

TÜM ÖZEL GÜNLER ANILDI

Hiç şüphesiz ki Türkiye Cumhuriyeti'nin 101'inci yıl dönümünün hatırlatılması, Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimizin anılması çok güzel ve gerekli bir durum. Ancak bunun ötesinde her biri kendi içinde önemli olsa da, her bir günün, her bir parti gurup sözcüsü tarafından, aralarında sözleşmişler gibi tekrar tekrar anılması meclis toplantısının 1 buçuk saatinin gündem maddelerine geçilmeden boşu boşuna harcanmasına neden oldu. Parti grup sözcülüğü sanırım ki belirli gün ve haftaların ezberden ve sıradan cümlelerle zikredilmesi değildir.

Grup sözcüleri konuyu yanlış anlamış. Konuşmalar içerik açısından dolu olmadığında, konuşmayı yapanın hedeflediği gibi konuşanı ön plana çıkartmak yerine elekte alta düşmesine neden olacaktır. Konuşmadan önce iki üç defa düşünüp dolu bir konuşma hazırlamalarını öneriyorum. Üstelik anlamlı ve altının çizilmesi gereken günlerle ilgili de ne yazık ki anlamlı içi dolu söylemler üretilmemişti.

BAZI EKSİK ÖZEL GÜNLER

Hemen hemen tüm günler kutlanırken 21 Ekim'in Dünya Basın Günü, 17 Ekim'in de Dünya Astsubaylar Günü olduğunu grup sözcülerinden öğrendik. Oldukça kapsamlı bir özel günler araştırması yapmış olsalar da, 1 Ekim Dünya Kahve Günü, Dünya Vejeteryan Günü, 8 Ekim Dünya Ahtapot Günü, 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü, 25 Ekim Dünya Makarna Günü, 27 Ekim Dünya Kara Kediler Günü gibi günleri es geçmişler.

UYKUYA DİRENDİK

Grup sözcülerinin konuşmalarının her biri oldukça uzundu. Haliyle böylesine uzun konuşmalarda gerek telaffuz gerekse tonlama açısından hatalarla doluydu. Kısacası içeriklerdeki boşluğa ek olarak sunumlarda da yetersizlik göz çarptı ki böyle olunca konuşmalar, zamanda görecelik kuralı gereği olduğundan daha da uzun hissedildi. Salondaki diğer meclis üyeleri, biz basın mensupları ve izleyen vatandaşlar uykuya teslim olmamak için baya direndik. Neyse ki mecliste grubu olan partilerin sözcüleri konuşmalarını bitirdi de gündem maddelerine geçebildik.

ADİLOĞLU DİKKATİ ÇEKMEYE DEVAM EDİYOR

Neyse ki Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Alisait Adiloğlu üzerine düşünülmüş hazırlıklı, tonlama diksiyon açısından başarılı bir konuşma için söz aldı. Geride kalan yedi aylık periyotta AK Parti'nin yeni yeni alışmaya başladığı muhalefet tarafında Fuat Alparslan ile birlikte ön plana çıkan diğer isim de Alisait Adiloğlu oldu.

Konuşmasına her meclis toplantısında olduğu gibi, “Sayın başkan, ne yaptınız diye soruyoruz ancak hiç bir cevap alamadık. Baktık ki cevap gelmiyor soruların cevaplarını kendi kendime vermeye çalıştım” diyerek nükteli bir giriş yaptı. Adiloğlu'nun sorulu cevaplı eleştirilerinde işçi çıkartılması, var olan tesislerin tabelalarının değiştirilerek yeni açılıyor izlenimini verilmesi, kaldırılan otopark ücretlerinin yeniden getirilmesinin gündeme gelmesi, Arapça tabelaların kaldırılmaması, kentsel dönüşüm projelerinin iptal edilmesi, katı atık tesisi projelerinin iptal edilmesi gibi konulara yer verdi. Parti ayrımı olmadan tüm meclis üyelerinin aktif bir dönem geçirmesini tüm Bursalılar ister. Umarım ki Adiloğlu örneği artar.

BAŞKAN BOZBEY SERT ÇIKTI

Toplantının en önemli anlarından birisi de, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in konuşması oldu. Bozbey, eylül ayında gelmesi gereken 1 milyar 14 milyon liralık genel bütçe vergi gelirleri payından yüzde 51 kesinti yapıldığını hatırlatarak; “Bu kesinti halk otobüsçülerimizi, esnafımızı, Bursalıları, hizmet sunacağımız alanları, çocukları, gençleri, kadınları etkiledi. Yapmış olduğumuz araştırmalar, bu süreci Yıldırım Vergi Dairesi Müdürü’nün başlattığını gösterdi. Böyle bir anlayışı Bursa adına kınıyorum. Bu süreç sonucunda 517 milyon lira kesilmiştir. Elimizde evrak var. Umarım Bursa’da siyaset yapanların bir dahli yoktur. Umarım bu zat-ı muhterem kendi kendine karar vermiştir. Bu ölçüde kesinti yaşanan bir tek Bursa vardır. Bunu da başlatan Yıldırım Vergi Dairesi Müdürü’dür. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Böyle bir anlayışı Bursa adına kınıyorum” dedi.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.