Hava Durumu

Teknoloji kulüpleri…

Yazının Giriş Tarihi: 20.10.2024 09:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 09:22

Günümüz koşullarında sağlıktan alışverişe, eğitimden haberleşmeye kadar her alanda birtakım ihtiyaçlarımızı oturduğumuz yerden kalkmadan, elimizdeki akıllı telefonlarla yürütebiliyoruz.

Zaman içerisinde teknoloji sayesinde hemen her alanda dünyayı ayağımıza getirmeye başladık. Her geçen gün de teknoloji gelişmeye devam ediyor. Bu gelişmeyi elimizdeki telefonların gün geçmiyor ki yeni özelliklerle donatılmış olanının çıkmasından gayet rahat anlayabiliyoruz.

Dijital teknoloji avucumuzun içinde ve o sayede işlerimizi hallediyoruz.

Gelişen ve değişen dünyada ilerleme çok hızlı oluyor…

Teknoloji kullanımı da bu hızla doğru orantılı ki, özellikle salgın döneminde oldukça artış göstererek vazgeçilmezlerimiz haline geldi.

Ve aslında hayatımızın bir parçası…

Olmadan olmuyor denilecek kadar…

Bu durumda ülkemizde de geleceğimiz çocuklarımızın teknolojiye meraklı olmaları, içinde yer almaları, hatta başımıza icat çıkarmaları için onlara gereken desteğin ve imkanın sağlanması şart…

Dünyadaki teknoloji yarışında yer almamız onlarla olacak çünkü…

Bu anlamda okullardaki eğitimin önemi ortaya çıkıyor elbette.

Çocuklarımızın teknolojiyi takip edebilecekleri laboratuvarlarının olması, teknoloji kulüplerinde yer almalarının sağlanması, bu anlamda tanıtım gezilerinin düzenlenmesi gibi alanlar açılması gerekiyor onlara…

***

Teknoloji kulüplerinin illaki faydası olduğunu düşündüğümden Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir tanıtımı dikkatimi çekti.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, “Bursa Teknoloji Kulüpleri Tanıtım Programı”, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 17 ilçeyle birlikte eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Programa Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz, Nilüfer Kaymakamı Murat Süzen, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, bir konuşma yaparak çocukların üretim gücünü ileriye taşımak amacıyla ‘Bursa Teknoloji Kulüpleri’nin kurulduğunu açıkladı.

Alireisoğlu şu bilgileri paylaştı:

Bu projeyi başlatmamızın en önemli nedenlerinden biri, geçtiğimiz yıl TEKNOFEST yarışmalarına gençlerimizin 85 bin başvuruyla rekor bir katılım göstermesiydi. Bu yıl, teknoloji kulüplerinin desteğiyle bu sayının üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Bu süreçte kulüp öğretmenlerimizle birlikte öğrencilerimizin yanında olacağız. Her okulumuzda bir kulüp öğretmeni belirlendi ve kulüplerde görev alacak öğretmenlerin seçimi yapıldı. Bugün belirli sayıda okulumuzda aktif hale getirilen bu teknoloji kulüpleri, yıllık bir çalışma takvimine sahip. Biz, maarif modelini okullarımızın dışında da uygulayarak öğrencilerimizi kendi becerileriyle geliştirmeye odaklanıyoruz. Bu program, öğrencilerimizin aktif katılımıyla hayata geçirilmiş ve devam ettirilecektir.”

Elbette öğretmenlerin desteği ve rehberliği bu konuda öğrenciler açısından önem arz ediyor.

Ailelerin teşviği de…

Çocuklar ve gençlerin bu kulüplerde teknolojiyle tanışması, ilgilenmeleri ve yetişmeleri, gelecek açısından da umut veriyor.

Dünyadaki teknoloji yarışında varlık gösterebilmek için o hıza yetişmek lazım. Türkiye'nin teknoloji alanında daha ileriye gitmesinin sağlanması lazım.

Bunun da yollarından biri çocuklarımızın iyi eğitilmesinden geçiyor.

Bu anlamda teknoloji kulüpleri programının faydalı olmasını diliyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.