Yağda ya da haşlanmış nasıl olursa olsun yumurtayı her sabah kahvaltımızda bir şekilde tüketiyoruz. Peki kaç tane yumurta yemek daha iyi, haşlamak ya da yağda pişirmek daha mı sağlıklı?
Haber Giriş Tarihi: 21.12.2020 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2020 16:37
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Her zaman merak ettiğimiz şey, neyin daha sağlıklı olduğu sorusudur: Haşlanmış yumurta mı yoksa kızarmış yumurta mı? Besin değeri açısından önemli mi?
Haşlanmış yumurta veya kızarmış yumurta yemek arasında gerçekten bir fark olduğu ortaya çıktı ve bu, onları hazırlama yöntemiyle yaptığınız yağdan kaynaklanıyor. Kızarmış bir yumurta, haşlanmış yumurtadan (8,9 g yağ, 2,9'u doymuş) yaklaşık iki kat daha fazla yağ ve doymuş yağ (17,6 g yağ, 5,6 g doymuş yağ) içerir. Bu akılda tutulması gereken bir şeydir.
HAŞLANMIŞ YUMURTA DAHA SAĞLIKLI
Bunun yanı sıra, yumurta kızartma sürecinde oldukça fazla vitamin kaybedilir. Sonuç: Haşlanmış yumurta daha sağlıklıdır. Ayrıca bir yumurtayı kaynatarak salmonella tehlikesinden de kurtulmuş olursunuz çünkü haşlanmış yumurta yerken bakteriler hayatta kalamazlar.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Yumurtayı pişirmek mi haşlamak mı daha sağlıklı?
Yağda ya da haşlanmış nasıl olursa olsun yumurtayı her sabah kahvaltımızda bir şekilde tüketiyoruz. Peki kaç tane yumurta yemek daha iyi, haşlamak ya da yağda pişirmek daha mı sağlıklı?
Her zaman merak ettiğimiz şey, neyin daha sağlıklı olduğu sorusudur: Haşlanmış yumurta mı yoksa kızarmış yumurta mı? Besin değeri açısından önemli mi?
Haşlanmış yumurta veya kızarmış yumurta yemek arasında gerçekten bir fark olduğu ortaya çıktı ve bu, onları hazırlama yöntemiyle yaptığınız yağdan kaynaklanıyor. Kızarmış bir yumurta, haşlanmış yumurtadan (8,9 g yağ, 2,9'u doymuş) yaklaşık iki kat daha fazla yağ ve doymuş yağ (17,6 g yağ, 5,6 g doymuş yağ) içerir. Bu akılda tutulması gereken bir şeydir.
HAŞLANMIŞ YUMURTA DAHA SAĞLIKLI
Bunun yanı sıra, yumurta kızartma sürecinde oldukça fazla vitamin kaybedilir. Sonuç: Haşlanmış yumurta daha sağlıklıdır. Ayrıca bir yumurtayı kaynatarak salmonella tehlikesinden de kurtulmuş olursunuz çünkü haşlanmış yumurta yerken bakteriler hayatta kalamazlar.
En Çok Okunan Haberler
Sanat ve Edebiyat Dünyası Cengiz Aytmatov İçin Osmangazi’de Buluştu
Minik motokrosçu Poyraz Kalender sezonu şampiyonlukla tamamladı
Guterres: "Bugün Irak, güven ve istikrar içinde olan bir ülkedir"
Karsan'dan meslek liselerindeki kız öğrencileri iş hayatına hazırlayacak hamle
Bursa’da nacakla oynayan çocuğun parmağı kopma noktasına geldi
İsrail’den Hamas’ın üst düzey komutanına hava saldırısı: 3 ölü
Endonezya'daki sel ve toprak kaymalarında ölü sayısı bini aştı
Bakan Tunç’tan TCK İçin ceza artışı açıklaması
Bakan Ersoy: "15 Aralık, artık dünya takviminde Türk dili için özel bir yer alacak"