Şekerli içecek tüketimi erken ölüm riskini artırıyor!
Şekerli içecek tüketimi erken ölüm riskini artırıyor!
Yapılan bir araştırmada şekerli içecek tüketiminin erken ölüm riskini artırdığı saptandı. Uzmanlar, bu tip içecekler yerine daha fazla su tüketimine önem verilmesi gerektiğini kaydetti.
Haber Giriş Tarihi: 19.03.2019 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2019 15:13
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD'de Harvard Üniversitesinin yürüttüğü araştırmada 80 binden fazla kadın ve 37 bin erkek katılımcının beslenme alışkanlıkları incelendi.
Araştırma sonucunda günde en az iki kez şekerli içecek tüketenlerin, içmeyenlere göre kalp damar hastalıkları nedeniyle erken ölüm riskinin yüzde 31 daha fazla olduğu belirtildi.
Ayda en fazla dört kez gazlı şekerli içecek tüketenlerin ise erken ölüm riskinin en az yüzde bir daha fazla olduğu ifade edildi.
Çalışma ekibinden Vasanti Malik, gazlı şekerli içecek tüketiminin azaltılması gerektiğine işaret ederek bu tip içecekler yerine daha fazla su tüketimine önem verilmesi gerektiğini kaydetti.
Araştırmanın sonuçları "Circulation" dergisinde yayımlandı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Şekerli içecek tüketimi erken ölüm riskini artırıyor!
Yapılan bir araştırmada şekerli içecek tüketiminin erken ölüm riskini artırdığı saptandı. Uzmanlar, bu tip içecekler yerine daha fazla su tüketimine önem verilmesi gerektiğini kaydetti.
ABD'de Harvard Üniversitesinin yürüttüğü araştırmada 80 binden fazla kadın ve 37 bin erkek katılımcının beslenme alışkanlıkları incelendi.
Araştırma sonucunda günde en az iki kez şekerli içecek tüketenlerin, içmeyenlere göre kalp damar hastalıkları nedeniyle erken ölüm riskinin yüzde 31 daha fazla olduğu belirtildi.
Ayda en fazla dört kez gazlı şekerli içecek tüketenlerin ise erken ölüm riskinin en az yüzde bir daha fazla olduğu ifade edildi.
Çalışma ekibinden Vasanti Malik, gazlı şekerli içecek tüketiminin azaltılması gerektiğine işaret ederek bu tip içecekler yerine daha fazla su tüketimine önem verilmesi gerektiğini kaydetti.
Araştırmanın sonuçları "Circulation" dergisinde yayımlandı.
En Çok Okunan Haberler
Irak PKK/YPG'yi Suriye sınırındaki bölgeden çıkardı
Kontrolden çıkan kamyon tarlaya devrildi
Baykar, ilk uydusunu uzaya fırlattı
Cezaevi şartlarını araştırıp eski eşini öldürmüştü, cezası belli oldu
Biden ve Sisi, Gazze’de ateşkes çabalarını görüştü
Eski polis dehşet saçtı: Sevgilisini boğazından defalarca bıçakladı
Blinken’e Gazze protestosu: "Soykırım bakanı"
TFF, Süper Lig'de 19. haftanın VAR kayıtlarını açıkladı
İstanbul’da 11 kişi sahte alkolden öldü