Yaz aylarında tezgahları süsleyen sağlık deposu sebzelerin faydaları saymakla bitmiyor. "Her biri sağlıklı beslenme bakımından sofralarda yerini almalı" diyen Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen 6 süper yeşil besin hakkında çok önemli bilgiler verdi.
Haber Giriş Tarihi: 30.08.2024 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 17:46
Kaynak:
(Fatma Aslan Kundakçı)
İşte yaz aylarının vazgeçilmes besin deposu 6 süper yeşil besin ve faydaları;
Salatalık
Su oranı yüksektir. Vücudun kaybettiği suyun geri kazaılmasında çok etkilidir. Kabuğunda fazlasıyla lif bulunur bu da sindirim organlarını rahatlatır. Bu da tokluk hissini artirir. Su kaybının fazla olduğu yaz aylarının vazgeçilmezidir. İçerisinde magnezyum, potasyum, sodyum, kalsiyum gibi mikro mineraller vardır.
Kabak
İçerisinde A, C ve E vitaminleri ayrıca magnezyum ve potasyum mineralleri bulunur. Kalorisi düşüktür, bu sebeple diyetleriniz de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca lifli yapısı sayesinde tokluk hissiyatının artırır.
Bezelye
İçerisinde A ve K vitaminlerini vardır. Bu sebeple yüksek miktarda vitamin içerir. . Bitkisel protein yani soya proteini kaynağıdır. Kan şekerinin regüle eder ve glukoz yükselmesini önler.
Taze Fasulye
İçerisinde askorbik asit ve folik asit vardır. Serbest radikalleri indirgeyerek hastalıklara karşı bağışıklık güçlendirir. Posalı yapısı ile bagirsaklari calistirir ve kalorisi düşük olduğundan diyet zamanında gönül rahatlığı ile tüketilebilir. .
Biber
Çarliston, kıl biber, dolmalık, köy biberi, kapya, sivri biber gibi farklı çeşitleri vardır. Hepsinin ortak noktası içerisinde bulunan c vitamini miktarının yüksek olmasıdır. C vitamini viral ve bakteriyel hastalıklara karşı kalkan görevi görür.. Ayrıca A ve B vitaminlerini de içerir.
Bamya
Sağlıklı bağışıklık sistemini destekler,İçerdiği mikro elementler sayesinde kanın pıhtılaşmasını sağlar, oksijenin dokulara gitmesini sağlar, glukoz regülasyonunu kolaylaştırır, içerisinde bulunan bitkisel kolajen sebebiyle eklemler için şifa kaynağıdır diyebiliriz.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Sağlık deposu 6 süper yeşil
Yaz aylarında tezgahları süsleyen sağlık deposu sebzelerin faydaları saymakla bitmiyor. "Her biri sağlıklı beslenme bakımından sofralarda yerini almalı" diyen Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen 6 süper yeşil besin hakkında çok önemli bilgiler verdi.
İşte yaz aylarının vazgeçilmes besin deposu 6 süper yeşil besin ve faydaları;
Salatalık
Su oranı yüksektir. Vücudun kaybettiği suyun geri kazaılmasında çok etkilidir. Kabuğunda fazlasıyla lif bulunur bu da sindirim organlarını rahatlatır. Bu da tokluk hissini artirir. Su kaybının fazla olduğu yaz aylarının vazgeçilmezidir. İçerisinde magnezyum, potasyum, sodyum, kalsiyum gibi mikro mineraller vardır.
Kabak
İçerisinde A, C ve E vitaminleri ayrıca magnezyum ve potasyum mineralleri bulunur. Kalorisi düşüktür, bu sebeple diyetleriniz de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca lifli yapısı sayesinde tokluk hissiyatının artırır.
Bezelye
İçerisinde A ve K vitaminlerini vardır. Bu sebeple yüksek miktarda vitamin içerir. . Bitkisel protein yani soya proteini kaynağıdır. Kan şekerinin regüle eder ve glukoz yükselmesini önler.
Taze Fasulye
İçerisinde askorbik asit ve folik asit vardır. Serbest radikalleri indirgeyerek hastalıklara karşı bağışıklık güçlendirir. Posalı yapısı ile bagirsaklari calistirir ve kalorisi düşük olduğundan diyet zamanında gönül rahatlığı ile tüketilebilir. .
Biber
Çarliston, kıl biber, dolmalık, köy biberi, kapya, sivri biber gibi farklı çeşitleri vardır. Hepsinin ortak noktası içerisinde bulunan c vitamini miktarının yüksek olmasıdır. C vitamini viral ve bakteriyel hastalıklara karşı kalkan görevi görür.. Ayrıca A ve B vitaminlerini de içerir.
Bamya
Sağlıklı bağışıklık sistemini destekler,İçerdiği mikro elementler sayesinde kanın pıhtılaşmasını sağlar, oksijenin dokulara gitmesini sağlar, glukoz regülasyonunu kolaylaştırır, içerisinde bulunan bitkisel kolajen sebebiyle eklemler için şifa kaynağıdır diyebiliriz.
Kaynak: (Fatma Aslan Kundakçı)
En Çok Okunan Haberler
Mudanya'da tarımsal kalkınmaya bilimsel destek
Öğrencilere sabah çorbası İnegöl Belediyesi’nden
Başkan Aydın, iş insanları ile bir araya geldi
Nilüfer’den Ankara’ya anlamlı ziyaret
Serenay Sarıkaya: Bu bir itibarsızlaştırma çabası
Suat Hekimoğlu, MHP Lideri Bahçeli’yi ziyaret etti
Zübeyde Hanım vefatının 102. yılında mezarı başında anıldı
MİT ve emniyetten ortak operasyon: 9 gözaltı
İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 35 zam