Öğr. Gör. Kübra Şahin, Ramazan’da sağlıklı beslenme konusunda çok önemli bilgiler verdi.
Haber Giriş Tarihi: 21.03.2024 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2024 18:11
Kaynak:
(Vedat Aslan)
Oruç tutarken vücudun ihtiyaç duyduğu temel besin öğelerine işaret eden Şahin, “Ramazan’da iftar, mutlaka sahur ve 2 küçük ara ile en az toplam 4 öğünü bulacak şekilde bir düzen oluşturulmalı. Bununla beraber her gün 4 temel besin grubu olan; peynir, yumurta, et, tavuk, balık gurubu, süt, yoğurt gurubu, sebze-meyve grubu ve tahıl grubu belirli miktarlarda iftar, sahur ve gece öğünlerinde eşit ve dengeli bir biçimde tüketilmeye çalışılmalıdır.” dedi.
İFTARDA YAĞSIZ, DERİSİZ ET
İftarda; çorba, et-tavuk veya balık gibi yağsız-derisiz et çeşitleri, sebze ve kuru baklagil yemekleri, çeşitli sebzelerden oluşan salatalar, bulgur, tarhana, erişte gibi tam tahıllılar, çavdar, tam buğday veya karışık – çok tahıllı ekmekler ve komposto, hoşaf tercih edilmesi gerektiğini kaydeden Şahin, “Sahurda en iyi menü kahvaltılık tarzı beslenmedir. Şarküteri ürünlerinden ise kaçınılmalıdır” ifadelerini kullandı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Ramazan'da 4 öğün önerisi
Öğr. Gör. Kübra Şahin, Ramazan’da sağlıklı beslenme konusunda çok önemli bilgiler verdi.
Oruç tutarken vücudun ihtiyaç duyduğu temel besin öğelerine işaret eden Şahin, “Ramazan’da iftar, mutlaka sahur ve 2 küçük ara ile en az toplam 4 öğünü bulacak şekilde bir düzen oluşturulmalı. Bununla beraber her gün 4 temel besin grubu olan; peynir, yumurta, et, tavuk, balık gurubu, süt, yoğurt gurubu, sebze-meyve grubu ve tahıl grubu belirli miktarlarda iftar, sahur ve gece öğünlerinde eşit ve dengeli bir biçimde tüketilmeye çalışılmalıdır.” dedi.
İFTARDA YAĞSIZ, DERİSİZ ET
İftarda; çorba, et-tavuk veya balık gibi yağsız-derisiz et çeşitleri, sebze ve kuru baklagil yemekleri, çeşitli sebzelerden oluşan salatalar, bulgur, tarhana, erişte gibi tam tahıllılar, çavdar, tam buğday veya karışık – çok tahıllı ekmekler ve komposto, hoşaf tercih edilmesi gerektiğini kaydeden Şahin, “Sahurda en iyi menü kahvaltılık tarzı beslenmedir. Şarküteri ürünlerinden ise kaçınılmalıdır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: (Vedat Aslan)
En Çok Okunan Haberler
Ferdi Tayfur için 4 Ocak'ta İstanbul'da cenaze töreni düzenlenecek
Siyasilerden Ferdi Tayfur için taziye mesajı
Netanyahu hastaneden taburcu oldu
Ferdi Tayfur'un sevenleri dua edip gözyaşlarına boğuldu
Tekstil ürünü yüklü TIR alev topuna döndü
Bozbey’den Regaib Kandilinde tatlı ve lokma ikramı
Ünlü sanatçı Ferdi Tayfur hayatını kaybetti
İtalya Dışişleri Bakanlığı, İranlı büyükelçiyi çağırdı
BBB kadrosunu güçlendirdi