Kandaki zehri temizleme özelliğin çok az bilinen kişniş, cilt iltihabı, ishal, ağız ülseri, kolesterol, hazımsızlık gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor. Doğal besinlerin sağlık üzerinde birçok olumlu faydası bulunmakta. Bilim insanları hala bitkiler ve besinler üzerinde çalışmalarını sürdürerek bilinmeyenlerini gün yüzüne çıkarmaya çalışıyor. İşte kanı temizleyen ve zehri söküp atan kişniş kürünün yapılışı ve faydaları...
Haber Giriş Tarihi: 01.04.2022 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2022 13:19
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gerekli besin ve hormonları, dokuların süzgecinden geçirir. İletirken de, artık maddeleri atmak için akciğer, karaciğer ve böbrek gibi organlara iletir. Bu nedenle kan sağlığı başta organlarımız için oldukça hayati öneme sahiptir. Günlük tükettiğimiz besinler, kanımızın yapısı, akışkanlığı ve sağlığına dair olumlu veya olumsuz katkılar sağlayabilir.
Örneğin sarımsak, zerdeçal, üzüm, limon gibi yiyecekler kanı sulandırmaya yardımcı olurken fasulye, domates, şalgam, ıspanak gibi K vitamini içeren gıdalar ise pıhtılaşmasına yol açar. Bu noktada yiyeceklerle birlikte vücudumuza aldığımız başta "cıva" olmak üzere zehirli maddeler de bulunur. Kan akışıyla vücudumuza dağılan zehri temizlemek için "kişniş kürü" iyi bir alternatiftir.
KİŞNİŞ OTU FAYDALARI
Kişniş otu; cilt iltihabı, ishal, ağız ülseri, kolesterol seviyeler, hazımsızlık gibi pek çok hastalığın tedavi edilmesinde önemli rol üstlenir. Görünüşü maydanoza çok benzeyen kişniş, yemekler için baharat şeklinde kullanıldığı gibi, bitki çayı şeklinde de tüketilmektedir. Kişniş otunun taze hali salata türlerinde, kuru hali ise öğütülerek yemeklerin içerisinde kullanılmaktadır.
KİŞNİŞ KÜRÜ NASIL YAPILIR?
Kişniş özellikle kandaki cıva ve diğer zararlı mineralleri atmaya yardımcı olan bir kan temizleyici bitkidir. Kişniş tohumlarından 1 tatlı kaşığı alınarak hafif ezilir. 1 bardak kaynar suya dökülür. 5-10 dakika süreyle demlendirilir. Demlenen çay yemeklerden önce birer bardak olarak içilir. Bu sayede kan değerlerinin daha sağlıklı olması mümkündür.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kişnişin faydaları?
Kandaki zehri temizleme özelliğin çok az bilinen kişniş, cilt iltihabı, ishal, ağız ülseri, kolesterol, hazımsızlık gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor. Doğal besinlerin sağlık üzerinde birçok olumlu faydası bulunmakta. Bilim insanları hala bitkiler ve besinler üzerinde çalışmalarını sürdürerek bilinmeyenlerini gün yüzüne çıkarmaya çalışıyor. İşte kanı temizleyen ve zehri söküp atan kişniş kürünün yapılışı ve faydaları...
Gerekli besin ve hormonları, dokuların süzgecinden geçirir. İletirken de, artık maddeleri atmak için akciğer, karaciğer ve böbrek gibi organlara iletir. Bu nedenle kan sağlığı başta organlarımız için oldukça hayati öneme sahiptir. Günlük tükettiğimiz besinler, kanımızın yapısı, akışkanlığı ve sağlığına dair olumlu veya olumsuz katkılar sağlayabilir.
Örneğin sarımsak, zerdeçal, üzüm, limon gibi yiyecekler kanı sulandırmaya yardımcı olurken fasulye, domates, şalgam, ıspanak gibi K vitamini içeren gıdalar ise pıhtılaşmasına yol açar. Bu noktada yiyeceklerle birlikte vücudumuza aldığımız başta "cıva" olmak üzere zehirli maddeler de bulunur. Kan akışıyla vücudumuza dağılan zehri temizlemek için "kişniş kürü" iyi bir alternatiftir.
KİŞNİŞ OTU FAYDALARI
Kişniş otu; cilt iltihabı, ishal, ağız ülseri, kolesterol seviyeler, hazımsızlık gibi pek çok hastalığın tedavi edilmesinde önemli rol üstlenir. Görünüşü maydanoza çok benzeyen kişniş, yemekler için baharat şeklinde kullanıldığı gibi, bitki çayı şeklinde de tüketilmektedir. Kişniş otunun taze hali salata türlerinde, kuru hali ise öğütülerek yemeklerin içerisinde kullanılmaktadır.
KİŞNİŞ KÜRÜ NASIL YAPILIR?
Kişniş özellikle kandaki cıva ve diğer zararlı mineralleri atmaya yardımcı olan bir kan temizleyici bitkidir. Kişniş tohumlarından 1 tatlı kaşığı alınarak hafif ezilir. 1 bardak kaynar suya dökülür. 5-10 dakika süreyle demlendirilir. Demlenen çay yemeklerden önce birer bardak olarak içilir. Bu sayede kan değerlerinin daha sağlıklı olması mümkündür.
En Çok Okunan Haberler
Nâzım’ın izleri Bursa’nın hafızasında
Mahmut Keskin’de fiyat yükseltildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK'yı lağvedecek çalışma başladı
Bursaspor'da hazırlıklar tam gaz devam
Yeğeninin ölümünden sorumlu tutulan dayıya ağırlaştırılmış müebbet
Haraç alamayınca iş yerini kurşunladılar
Karacabey’de çocuklara eğlence dolu sömestr etkinlikleri
Polis memuru katliam yaptı: 5 ölü
BUÜ öğrencilerinin 10 projesine ÜNİDES desteği