Bol vitaminli öğünler için: 3 farklı ton balıklı tarif
Bol vitaminli öğünler için: 3 farklı ton balıklı tarif
Ton balığı, özellikle sporcuların ve kas kütlesini artırmak isteyenlerin gözdesi. Sandviçten pizzalara, salatalardan makarnalara kadar aroma artıran ve besleyiciliği yükselten ton balıklı tariflere birlikte bakalım...
Haber Giriş Tarihi: 21.01.2022 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2022 15:24
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller, yüksek protein değerleri sayesinde çok tercih edilen ton balığını yalnızca salata yaparken kullanmaktan sıkılanlar için 3 farklı tarif önerimiz bulunuyor. Her daim elinizin altında bulunan, kolayca yemeye hazır ton balığından nasıl farklı lezzetler elde edebilirsiniz? Köftesinden pizzasına kadar işte size ton balıklı tarifler.
TON BALIĞI KÖFTESİ TARİFİ MALZEMELER 4 küçük kutu ton balığı 1 soğan rendesi 1 tutam dereotu 1 tutam maydanoz 1 diş sarımsak 2 dilim bayat ekmek içi 1 yumurta 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kekik 5 çorba kaşığı galeta unu Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı kimyon Tuz
HAZIRLANIŞI Bir yoğurma kabının içerisine suyunu ve yağını süzdüğünüz ton balıklarını alın. Üzerine yumurta, doğranmış yeşillikler, baharatlar, soğan ve sarımsakları alın. Ardından bayat ekmek içleri ve galeta ununu da ekleyin. İyi bir şekilde yoğurun ve ellerinizi ıslatarak istediğiniz gibi köfte şekilleri verin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
TON BALIKLI WRAP TARİFİ MALZEMELER 2 adet tortilla ekmeği 1 çorba kaşığı nar ekşisi 2 adet küçük kutu ton balığı 2 çorba kaşığı mayonez 1-2 dal roka 1-2 dal maydanoz 2 adet havuç 2 yaprak marul
HAZIRLANIŞI Havucu rendeleyin. Mayonez, ton balığı ve havuçları karıştırın. Tortilla ekmeğini tezgahınızın üzerine alın ve yıkadığınız 2 adet marul yaprağını yerleştirin. Ton balıklı harcı bıçak yardımı ile marulların üzerine sürün. Son olarak yıkanan roka ve maydanozları da ekleyin. Üzerine nar ekşisini de döküp dürüm yapın. Ortadan ikiye kesin ve servis edin.
TON BALIKLI PİZZA TARİFİ MALZEMELER 1 kutu ton balığı 1 çorba kaşığı salça 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 yumurta Karabiber Tuz Kekik Rendelenmiş kaşar
HAZIRLANIŞI Ton balığını bir kaseye alın. Üzerine yumurta ve tuz koyup karıştırın. Fırın kağıdı serili tepsiye yerleştirin ve elinizle şekil verin. Zeytinyağı, domates salçası ve baharatları bir kaba alıp çırpın. Sosu ton balıklı tabanın üzerine sürün. Üzerine kaşar rendesi ekleyin ve 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bol vitaminli öğünler için: 3 farklı ton balıklı tarif
Ton balığı, özellikle sporcuların ve kas kütlesini artırmak isteyenlerin gözdesi. Sandviçten pizzalara, salatalardan makarnalara kadar aroma artıran ve besleyiciliği yükselten ton balıklı tariflere birlikte bakalım...
TON BALIĞI KÖFTESİ TARİFİ
MALZEMELER
4 küçük kutu ton balığı
1 soğan rendesi
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1 diş sarımsak
2 dilim bayat ekmek içi
1 yumurta
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
5 çorba kaşığı galeta unu
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz
HAZIRLANIŞI
Bir yoğurma kabının içerisine suyunu ve yağını süzdüğünüz ton balıklarını alın.
Üzerine yumurta, doğranmış yeşillikler, baharatlar, soğan ve sarımsakları alın.
Ardından bayat ekmek içleri ve galeta ununu da ekleyin.
İyi bir şekilde yoğurun ve ellerinizi ıslatarak istediğiniz gibi köfte şekilleri verin.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
TON BALIKLI WRAP TARİFİ
MALZEMELER
2 adet tortilla ekmeği
1 çorba kaşığı nar ekşisi
2 adet küçük kutu ton balığı
2 çorba kaşığı mayonez
1-2 dal roka
1-2 dal maydanoz
2 adet havuç
2 yaprak marul
HAZIRLANIŞI
Havucu rendeleyin.
Mayonez, ton balığı ve havuçları karıştırın.
Tortilla ekmeğini tezgahınızın üzerine alın ve yıkadığınız 2 adet marul yaprağını yerleştirin.
Ton balıklı harcı bıçak yardımı ile marulların üzerine sürün.
Son olarak yıkanan roka ve maydanozları da ekleyin. Üzerine nar ekşisini de döküp dürüm yapın.
Ortadan ikiye kesin ve servis edin.
TON BALIKLI PİZZA TARİFİ
MALZEMELER
1 kutu ton balığı
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
Karabiber
Tuz
Kekik
Rendelenmiş kaşar
HAZIRLANIŞI
Ton balığını bir kaseye alın.
Üzerine yumurta ve tuz koyup karıştırın.
Fırın kağıdı serili tepsiye yerleştirin ve elinizle şekil verin.
Zeytinyağı, domates salçası ve baharatları bir kaba alıp çırpın.
Sosu ton balıklı tabanın üzerine sürün.
Üzerine kaşar rendesi ekleyin ve 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
En Çok Okunan Haberler
Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 0,9 arttı
Ücretli çalışan sayısında artış
“Hücre-6” operasyonunda 19 şüpheli yakalandı
AK Parti Bursa Gençlik Kolları Başkanı belli oldu
Bursa'da özel tasarım 3 katlı 'uyuşturucu fabrikası' çökertildi
Bursa'da usta birliğine giderken hastanelik oldu
BUDO'nun bazı seferleri iptal edildi
Bursa'da eğitim turizmine büyük katkı
Serbest piyasada altın fiyatları...