Hava Durumu

Sanatçı Orçun Çadırcı’dan "Ödünç İmgeler III" sergisi

Trump Alışveriş Merkezi’nde yer alan Trump Art Gallery, sanatçı Orçun Çadırcı’nın "Ödünç İmgeler III" adlı sergisine Eylül ayı boyunca ev sahipliği yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 13:36
Muhabir: (Serap Genç)
Sanatçı Orçun Çadırcı’dan "Ödünç İmgeler III" sergisi

Sanatçı, "ödünç" imgelerini gündelik hayattan, okuduğu romanlardan ve izlediği filmlerden esinlenerek yaratıyor. Figürlerini diğer sanatçılardan, telif haklarına uygun şekilde, bilerek ve isteyerek ödünç alıyor. Bu figürler, bazen önceden yontulmuş heykellerden seçilirken, bazen bir fotoğrafçının ya da sanatçının kendi çektiği fotoğraflar arasından çıkıyor. Sanatçının çalışmaları, bu figürlerin referansıyla şekilleniyor.

Resimlerinde en önemli unsur ve en çok emek harcadığı aşama, arka plan renkleridir. Bu renkler, sanatçının kimliğini keşfetme aracıdır.

Küratörlüğünü Kenan Bahadır Derre’nin üstlendiği sergi, 30 Eylül tarihine kadar Trump Alışveriş Merkezi'nin B2 katında bulunan Trump Art Gallery’de ziyaret edilebilir.

ORÇUN ÇADIRCI KİMDİR?

1997 yılında lisans eğitimini tamamladı. 2001 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde Yüksek Lisans derecesini tamamladı. Teorisyen/yazar kimliğinin yanı sıra sanat üretimini de sürdüren Orçun Çadırcı’nın ulusal ve uluslararası pek çok karma ve kişisel sergisi bulunmaktadır.

Kaynak: (Serap Genç)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.