Hava Durumu

İmren Eroğlu’dan ‘Düş ve Sevda’ Sergisi

Doğadan topladığı taş ve ahşap ürünleri işleyerek sanat eserine dönüştüren İmren Eroğlu, ilk sergisini açacak olmanın heyecanını yaşıyor. ‘Düş ve Sevda’ adlı sergisi, 19 Ekim Cumartesi günü izlenime açıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 09:05
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 20:49
Muhabir: (Serap Genç)
İmren Eroğlu’dan ‘Düş ve Sevda’ Sergisi

Atıl ürünleri ya da doğadaki taş ve ahşap ürünleri yıllar süren tecrübesiyle birbirinden muhteşem sanat eserleri ortaya çıkaran Eroğlu, ‘Düş ve Sevda’ adlı resim-taş boyama sergisini izlenime açıyor. Türkiye’de dere yatakları, ada bölgeleri, sahiller, mermer yatakları gibi alanların olduğu 79 bölgeyi gezdiğini, buralardan doğadaki ürünleri toplayarak sanata dönüştürme noktasında çalışmalar yaptığını kaydeden Eroğlu, amaçlarının doğadaki sürdürebilirliği sağlamak olduğunun altını çizdi.

‘AMACIM FARKINDALIK’

Tüketimin gittikçe arttığı günümüzde, dönüşüme dikkat çekmeyi, atıl ürünleri yeniden kullanıma sunma anlamında farkındalık yaratmayı amaçladığını söyleyen Eroğlu, “Bizim için önemli olmayan çöp gibi ürünlerin nasıl değerlendirilebileceğini göstermeyi amaçlıyorum. Doğaya atılmış ürünler, temizlenip ufak dokunuşlarla biçimlendirilse onlarla her şey yapılabilir. Örneğin eskimiş kot… Bu ürünlerle neler neler yapılıyor. Yeter ki bu farkındalığı kazanalım. Benim de amacım bu. Bir ürünü veya eşyayı doğaya bırakırken lütfen iki, üç kere düşünelim. Bununla neler yapabiliriz diye. Doğa bizim için çok değerli. İlerde daha kötü bir hale gelecek. Atmak yerine dönüşüm sağlayıp, doğada sürdürülebilirliği sağlamak adına yaptığım çalışmaları izlenime sunacağım bu sergime herkesi davet ediyorum” dedi. Sergi, 19 Ekim Cumartesi günü saat 15.00’de Ördekli Kültür Merkezi’nde açılacak.

Kaynak: (Serap Genç)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.