Hava Durumu

Vekil Atmaca’dan ESDER Bursa Şubesi’ne ziyaret

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Şubesi’ni ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 22:03
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 22:11
Kaynak: (Serap Genç)
Vekil Atmaca’dan ESDER Bursa Şubesi’ne ziyaret

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca ESDER Bursa Şube Başkanı İbrahim Özacar ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle dernek binasında bir araya geldi.

ESDER Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Özacar, Mehmet Atmaca’nın yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek derneğin Bursa’daki amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Özacar, “ESDER tüm Türkiye’de büyük bir eksikliği tamamlamak için kuruluşunu rahmetli Necmettin Erbakan tarafından 1997’de temeli atılan önemli bir kuruluştur. Hedefimiz Türkiye’nin gelişmesi, bunun için Ahilik ahlakıyla Esnaf ve sanatkârların demokratik ve planlı bir düzen içinde kalkınıp, sanai, ticari, sosyal, ekonomik, eğitim ve kültür düzeyinin gelişmesine, teknoloji, sermaye, proje, ticaret, finans ve koordinasyonunu sağlayarak daha ileri bir düzeye ulaşmasına yardımcı olmaktadır. Bu manada biz de Bursa’da büyük bir boşluğun olduğunu görerek çalışmalara başladık. Sektörlerinde çok önemli isimlerle birimler oluşturduk. Kıymetli bir yönetim kurulu oluşturduk. Bursa’da esnafı derdine çare sektörlerimize katkı sunmak için yola çıktık” dedi.

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca ise, Bursa’da büyük bir eksikliği gidermek için çıkılan bu yolda desteklerinin tam olacağını vurguladı. Atmaca, “Esnafın büyük bir problemi var. En büyük problem de eşit koşulların olmaması. Bir AVM esnafına verilen imtiyazlar mahalle ve semt esnafına verilmiyor. Toplumsal bir kültür ve yaşam için her mesleğin bir fonksiyonu olmalı. Günümüzde esnaf hem arka plana atıldı. Hem de popüler kültüre kurban edildi. Toplumun mahalle ve dayanışma ruhu kayboldu. ESDER’in  misyonu eski kültürü yeniden kazanmak olmalı, mahalle bakkalı mahalle esnafı ruhu yeniden gelirse ekonomik anlamda yeniden bir doğuş oluşturabiliriz. Maneviyatın temel taşı olan komşuluk kültürü ahilik dayanışması tamamen yok olmak üzere. Birilerinin bu kaybolan değeri yeniden kazanması gerekir. Bu anlamda ESDER’e büyük bir sorumluluk düşmektedir. Siz çalışmalarınızı yapın biz size destek olalım” şeklinde konuştu.

Ziyaret programının sonunda Vekil Mehmet Atmaca, ESDER’in üyesi oldu.

Kaynak: (Serap Genç)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.