Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Hacıince, et fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı. Fiyatların kontrolden çıkacağına yönelik algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Hacıince, "Piyasa talep noktasında durgunlaştığı takdirde ne yapılırsa yapılsın fiyatları anormal noktalara çekmek hiçbir şekilde mümkün değildir" dedi.
Haber Giriş Tarihi: 26.12.2022 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2022 13:45
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Ahmet Hacıince, kırmızı et sektöründeki fiyat hareketlerine dair değerlendirmede bulundu.
Son birkaç haftadır sığır karkas eti fiyatlarında bir miktar artış gözlendiğine dikkati çeken Hacıince, "Kuzu eti fiyatları da bu seviyelerdedir. Bu hafif fiyat kıpırdanmasının ardından bazı kesimlerce fiyat artışı üzerinden piyasa üzerinde korkuya dayalı bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Böyle bir yaklaşımı anlamakta güçlük çekiyorum" ifadelerini kullandı.
Kesimlik sığır veya et ithalatına sıcak bakmadıklarını vurgulayan Hacıince, Türkiye’nin hayvan varlığına bakıldığında kırmızı et ihtiyacını kendi dinamikleriyle karşılanabileceğinin altını çizdi.
Hacıince, şunları kaydetti: "Konsey olarak, bilerek veya bilmeyerek et fiyatlarının kontrolden çıkacağı gibi bir algı oluşturmaya çalışan kesimlerin bu tutumdan uzak durmasını istiyoruz. Her piyasa arz ve talep dengesini kendisi kurar. Piyasa talep noktasında durgunlaştığı takdirde ne yapılırsa yapılsın fiyatları anormal noktalara çekmek ve kontrolden çıkarmak hiçbir şekilde mümkün değildir."
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
'Et fiyatları kontrolden çıkacak' iddiası: Beklenen açıklama geldi
Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Hacıince, et fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı. Fiyatların kontrolden çıkacağına yönelik algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Hacıince, "Piyasa talep noktasında durgunlaştığı takdirde ne yapılırsa yapılsın fiyatları anormal noktalara çekmek hiçbir şekilde mümkün değildir" dedi.
Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Ahmet Hacıince, kırmızı et sektöründeki fiyat hareketlerine dair değerlendirmede bulundu.
Son birkaç haftadır sığır karkas eti fiyatlarında bir miktar artış gözlendiğine dikkati çeken Hacıince, "Kuzu eti fiyatları da bu seviyelerdedir. Bu hafif fiyat kıpırdanmasının ardından bazı kesimlerce fiyat artışı üzerinden piyasa üzerinde korkuya dayalı bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Böyle bir yaklaşımı anlamakta güçlük çekiyorum" ifadelerini kullandı.
Kesimlik sığır veya et ithalatına sıcak bakmadıklarını vurgulayan Hacıince, Türkiye’nin hayvan varlığına bakıldığında kırmızı et ihtiyacını kendi dinamikleriyle karşılanabileceğinin altını çizdi.
Hacıince, şunları kaydetti: "Konsey olarak, bilerek veya bilmeyerek et fiyatlarının kontrolden çıkacağı gibi bir algı oluşturmaya çalışan kesimlerin bu tutumdan uzak durmasını istiyoruz. Her piyasa arz ve talep dengesini kendisi kurar. Piyasa talep noktasında durgunlaştığı takdirde ne yapılırsa yapılsın fiyatları anormal noktalara çekmek ve kontrolden çıkarmak hiçbir şekilde mümkün değildir."
En Çok Okunan Haberler
Yeğeninin ölümünden sorumlu tutulan dayıya ağırlaştırılmış müebbet
Haraç alamayınca iş yerini kurşunladılar
Karacabey’de çocuklara eğlence dolu sömestr etkinlikleri
Polis memuru katliam yaptı: 5 ölü
BUÜ öğrencilerinin 10 projesine ÜNİDES desteği
Türkiye’nin lojistik gücü büyüyor
AK Partili Kılıç Karadenizli iş insanları ile bir araya geldi
UİB, ihracatın nabzını eğitimle tuttu
İznik'e kardinal ve papaz akını