Gastronomi şehri Hatay’ın lezzetlerinden olan ‘Beyin tava’ ismi ve görünümüyle garip gelse de lezzetiyle damaklarda eşsiz tat bırakıyor. Porsiyon fiyatı 200 TL’ye satılan lezzet, sakatat severlerin vazgeçilmezleri arasında.
Haber Giriş Tarihi: 22.09.2024 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2024 09:27
Kaynak:
İHA
Tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Hatay eşsiz lezzetleriyle ön plana çıkıyor. Yemek kültürüyle ağzının tadını bilenlerin aklında yer edinen bölgenin eşsiz lezzetlerinden biriyse ‘Beyin tava’ olarak bilinen sakatat yemeği. Görünümü ve ismiyle ilk kez duyanları ve tadanlara farklı gelen lezzet, kolajen deposu olması sebebiyle sağlığına önem veren vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Antakya ilçesindeki tarihi Uzun Çarşı’da bulunan bir işletme eşsiz lezzeti müşterilerine tattırmaya devam ediyor. Porsiyon fiyatı 200 TL olan beyin tava, lezzetiyle damak çatlatıyor.
“Beyin tava çok lezzetli bir sakatat çeşididir, herkesin tatmasını tavsiye ederim”
İşletme sorumlusu Ender Öter, beyin tavanın yapılışı hakkında bilgi vererek “Gastronomi kenti Hatay’ımızın farklı lezzetlerinden biriside beyin tava. Beyin tava taş fırınımızda pişirdiğimiz eşsiz bir lezzet. Maydanoz, kapya biber ve üzerine de beyni koyup birleştirdiğimiz bir lezzettir. Son olarak da tavamızın üzerine kuyruk yağı ilave ediyoruz ve fırında pişmeye bırakıyoruz. Beyin tava tamamıyla bir enerji deposudur. İçerisinde bulunan kalojenle çok rağbet gören bir lezzet. Vatandaşlarımız son zamanlarda kalojen oranının fazlalığı dolayısıyla beyin tavaya rağbet göstermeye başladılar. Beyin tavamızın porsiyonu 200 TL’ye satılmaktadır. Beyin tava çok lezzetli bir sakatat çeşididir, herkesin tatmasını tavsiye ederim” dedi.
“Bende daha önce yememiştim ilk kez tattım ama tadı çok güzel”
İlk kez beyin tavayı tattığını dile getiren Mustafa Eren, “Tadı çok güzel, Hatay’ımızın eşsiz yöresel lezzetlerinden. Beyin çok güzel, damak tadımıza uygun. Bende daha önce yememiştim ilk kez tattım ama tadı çok güzel” ifadelerini kullandı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Eşsiz lezzet ‘Beyin tava’ damakları şenlendiriyor
Gastronomi şehri Hatay’ın lezzetlerinden olan ‘Beyin tava’ ismi ve görünümüyle garip gelse de lezzetiyle damaklarda eşsiz tat bırakıyor. Porsiyon fiyatı 200 TL’ye satılan lezzet, sakatat severlerin vazgeçilmezleri arasında.
Tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Hatay eşsiz lezzetleriyle ön plana çıkıyor. Yemek kültürüyle ağzının tadını bilenlerin aklında yer edinen bölgenin eşsiz lezzetlerinden biriyse ‘Beyin tava’ olarak bilinen sakatat yemeği. Görünümü ve ismiyle ilk kez duyanları ve tadanlara farklı gelen lezzet, kolajen deposu olması sebebiyle sağlığına önem veren vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Antakya ilçesindeki tarihi Uzun Çarşı’da bulunan bir işletme eşsiz lezzeti müşterilerine tattırmaya devam ediyor. Porsiyon fiyatı 200 TL olan beyin tava, lezzetiyle damak çatlatıyor.
“Beyin tava çok lezzetli bir sakatat çeşididir, herkesin tatmasını tavsiye ederim”
İşletme sorumlusu Ender Öter, beyin tavanın yapılışı hakkında bilgi vererek “Gastronomi kenti Hatay’ımızın farklı lezzetlerinden biriside beyin tava. Beyin tava taş fırınımızda pişirdiğimiz eşsiz bir lezzet. Maydanoz, kapya biber ve üzerine de beyni koyup birleştirdiğimiz bir lezzettir. Son olarak da tavamızın üzerine kuyruk yağı ilave ediyoruz ve fırında pişmeye bırakıyoruz. Beyin tava tamamıyla bir enerji deposudur. İçerisinde bulunan kalojenle çok rağbet gören bir lezzet. Vatandaşlarımız son zamanlarda kalojen oranının fazlalığı dolayısıyla beyin tavaya rağbet göstermeye başladılar. Beyin tavamızın porsiyonu 200 TL’ye satılmaktadır. Beyin tava çok lezzetli bir sakatat çeşididir, herkesin tatmasını tavsiye ederim” dedi.
“Bende daha önce yememiştim ilk kez tattım ama tadı çok güzel”
İlk kez beyin tavayı tattığını dile getiren Mustafa Eren, “Tadı çok güzel, Hatay’ımızın eşsiz yöresel lezzetlerinden. Beyin çok güzel, damak tadımıza uygun. Bende daha önce yememiştim ilk kez tattım ama tadı çok güzel” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
Beyoğlu’nda otelde korkutan yangın
Sabit öğretmen gözyaşlarıyla uğurlandı
Dünya nüfusu, 2024 yılında 82 milyon arttı
31 yaşındaki karısını gölet kenarında öldürdüğünü itiraf etti
Başkan Karabatı'dan yeni yıl mesajı
Lucas Torreira marka elçisi oldu
Nilüfer’de iki kaçak yapı daha yıkıldı
Halil Umut Meler, Körfez Ulusları Kupası'nda görev
Kütahya-Bursa bağlantı yolunda kar güzelliği