Hava Durumu

Bursa Şehit Gazi Kültür Sendikası’ndan üniforma düzenlemesi çağrısı

Bursa Şehit Gazi Kültür Sendikası Genel Başkanı Fikret Özmen, kamuda görev yapan koruma ve güvenlik personeli için yeni bir üniforma düzenlemesi çağrısı yaparak, oluşan karışıklığın giderilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2024 13:04
Kaynak: (Serap Genç)
Bursa Şehit Gazi Kültür Sendikası’ndan üniforma düzenlemesi çağrısı

Başkan Fikret Özmen, son zamanlarda tüm toplumda rahatsızlıklara neden olan kamuda görev yapan koruma ve güvenlik personeli üniforması için şu ifadeleri kullandı:

“Kamuda görev yapan koruma ve güvenlik personeli olarak yaşanan mesleki sıkıntılar var. Toplumdaki yanlış algılar, hem görevlerini yaparken hem de mesleki itibarları açısından ciddi sorunlar yaratmaktadır.

Şu anda kamuda aktif olarak görev yapan 187.710 koruma ve güvenlik personeli bulunmaktadır. Ancak bunlar, kamu kurumlarında, hastanelerde, vergi dairelerinde, bakanlıklarda, üniversitelerde vatandaşlara hizmet verirken, üniformalarında "özel güvenlik" yazdığı için, insanlar AVM'lerde, inşaatlarda, şantiyelerde ya da fabrikalarda çalışan özel güvenlik görevlileriyle karıştırıyor. Bu durum, vatandaşların taşeron firma personeli olarak görmesine neden oluyor. Oysa koruma güvenlik personeli, devleti temsil eden kamu görevlileridir. Ancak bu yanlış algı nedeniyle kamu memuru olarak tanınmıyor, saygı görmüyor.

Ayrıca, sosyal medya platformlarında, üniformalarını kullanarak mesleklerini itibarsızlaştıran paylaşımlar ve canlı yayınlar yapılıyor. Yapılan bu yayınlar, hem itibarımıza hem de mesleklerinin saygınlığına büyük zarar vermekte. Üstelik, özel güvenlik üniforması ile inşaatta, sokakta karton toplayan kişiler tarafından da giyildiğini görmek bizleri derinden yaralıyor. Bu üniformaların nasıl ve nereden temin edildiği ise büyük bir soru işareti.

Bizim talebimiz, kamuda görev yapan koruma ve güvenlik personeli için yeni bir üniforma düzenlemesi yapılması ve üzerlerinde "özel güvenlik" ibaresi yerine "kamu güvenlik" ya da "koruma ve güvenlik" unvanlarının yer almasıdır. Devletin verdiği resmi unvanın, kimlik kartlarında yazan şekliyle, üniformada da yansıtılmasını istiyoruz. Böylece, görevini yaparken vatandaşlar tarafından doğru anlaşılmayı ve hak ettiği saygıyı görmek istiyoruz.

 Sizden talebimiz, bu mesleki sorunlarımızın gündeme getirerek bizlere yer vermenizdir. Sizin desteğiniz, kamuda görev yapan koruma ve güvenlik memurlarının yaşadığı bu büyük mağduriyetin önüne geçilmesinde çok değerli bir adım olacaktır. Duyarlılığınıza güveniyor ve şimdiden teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kaynak: (Serap Genç)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.