Bursa’nın İznik ilçesinde yetişen meşhur papaz eriği hasadı haftaya başlıyor.
Haber Giriş Tarihi: 29.05.2022 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2022 11:11
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa’nın İznik ilçesinde yetişen ve ünü Türkiye’nin birçok şehrinde bilinen papaz eriğinin hasadına bir hafta kaldı.
Geçen yıla göre kış mevsiminin daha soğuk geçmesinden dolayı verimin düşük olması ve girdi maliyetlerinin artmasının erik fiyatlarına da yansıması bekleniyor.
Sadece Türkiye’ye değil, yurt dışına da ihracatı yapılan papaz eriğinin hasadı yaklaşık 20 gün devam ediyor.
İznik’te erik yetiştiriciliği yapan ziraat mühendisi Mustafa Kutay, Türkiye’nin en lezzetli eriklerinin İznik’te yetiştiğini belirterek, “Meşhur olan papaz eriği oldukça lezzetli, gevrek ve sulu suludur. Bu lezzetin hasadı bir hafta sonra başlayacak. Bu kış havanın normal şartlardan biraz daha soğuk olmasından kaynaklı erik veriminde düşüş bekliyoruz. Bazı bölgelerde verim iyi, bazılarında ise düşük. Bunun da fiyatlara yansımasını bekliyoruz. Üretim maliyetleri de arttı” dedi.
Geçen yıl erik fiyatının en alt fiyatının 10 liradan üreticiden alındığını ifade eden Kutay, “Bu yıl bunun 20 liraya çıkması bekleniyor. Verim konusunda geçen yıla göre düşü
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa'nın papaz eriği hasada hazırlanıyor
Bursa’nın İznik ilçesinde yetişen meşhur papaz eriği hasadı haftaya başlıyor.
Bursa’nın İznik ilçesinde yetişen ve ünü Türkiye’nin birçok şehrinde bilinen papaz eriğinin hasadına bir hafta kaldı.
Geçen yıla göre kış mevsiminin daha soğuk geçmesinden dolayı verimin düşük olması ve girdi maliyetlerinin artmasının erik fiyatlarına da yansıması bekleniyor.
Sadece Türkiye’ye değil, yurt dışına da ihracatı yapılan papaz eriğinin hasadı yaklaşık 20 gün devam ediyor.
İznik’te erik yetiştiriciliği yapan ziraat mühendisi Mustafa Kutay, Türkiye’nin en lezzetli eriklerinin İznik’te yetiştiğini belirterek, “Meşhur olan papaz eriği oldukça lezzetli, gevrek ve sulu suludur. Bu lezzetin hasadı bir hafta sonra başlayacak. Bu kış havanın normal şartlardan biraz daha soğuk olmasından kaynaklı erik veriminde düşüş bekliyoruz. Bazı bölgelerde verim iyi, bazılarında ise düşük. Bunun da fiyatlara yansımasını bekliyoruz. Üretim maliyetleri de arttı” dedi.
Geçen yıl erik fiyatının en alt fiyatının 10 liradan üreticiden alındığını ifade eden Kutay, “Bu yıl bunun 20 liraya çıkması bekleniyor. Verim konusunda geçen yıla göre düşü
En Çok Okunan Haberler
Şaşırtan hırsızlık: Cins kediyi montunun içine gizleyip çaldı
Suriye'ye gönüllü dönüşler sürüyor
MSB açıkladı: "6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi"
Münbiç'te tuzaklanan bomba patladı: 2 ölü, 4 yaralı
Bursa'da kafa kafaya çarpıştılar: 1 yaralı
"Bursa'da ulaşım ve kentsel çözüm projeleri acil çözüm bekliyor"
THY Euroleague'de ilk yarı sona erdi
Mobilya ustası parkta ölü bulundu
Bakan Bak, çığda hayatını kaybeden milli judocu için başsağlığı diledi