Besin değeri yüksek gıdalar tüketmek; kalp, damar ve beyin sağlığı için büyük önem taşır.
ZERDEÇAL
Güçlü bir antioksidan kaynağı olan zerdeçal, Alzheimer'a yol açan amiloid plakları parçalayan kurkumin yönünden zengindir.
PATLAMIŞ MISIR
Uzman isim, evde yapılan taze patlamış mısırın, patates cipslerinden daha besleyici ve sağlıklı bir alternatif olduğunun da altını çizdi.
KAHVE VE ÇAY
Çaylar, beyin metabolizmasına fayda sağlayan harika fitobesinler içerir. Kahve ve çay, flavonoidler açısından zengindir ve glisemik kontrolü iyileştirebilir.
KURUYEMİŞLER
Kuruyemişlerin de beyin sağlığını destekleyici içeriklere sahip olduğunu belirten Dr. Aaron, özellikle cevizin yüksek düzeyde omega-3 ve omega-6 yağ asitleri barındırdığını vurguladı.
DOMATES
Likopen açısından zengin olan domates, iltihabı ve oksidatif stresi azaltabilir.
ZEYTİNYAĞI
Zeytinyağının içeriğindeki tekli doymamış yağlar, kötü kolesterolü düşürürken, iyi kolesterolü artırır.
YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER
Yeşil yapraklı sebzeler, yüksek düzeyde lif, folat, lutein ve beta-karoten içerir. Uzman isim, kuşkonmaz ve brokoli gibi sebzelerin buharda pişirilmesini ya da haşlanarak tüketilmesini öneriyor.
BALIK
Özellikle yağlı balıklar, omega-3 yağ asitleri yönünden zengindir. Omega-3 yağ asitleri, beyin sağlığını geliştiren ve iltihapları azaltan "sağlıklı" yağlar olarak bilinirler.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Yeni Dönem Gazetesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Beyin sağlığını iyileştiren 8 besin
Besin değeri yüksek gıdalar tüketmek; kalp, damar ve beyin sağlığı için büyük önem taşır.
ZERDEÇAL
Güçlü bir antioksidan kaynağı olan zerdeçal, Alzheimer'a yol açan amiloid plakları parçalayan kurkumin yönünden zengindir.
PATLAMIŞ MISIR
Uzman isim, evde yapılan taze patlamış mısırın, patates cipslerinden daha besleyici ve sağlıklı bir alternatif olduğunun da altını çizdi.
KAHVE VE ÇAY
Çaylar, beyin metabolizmasına fayda sağlayan harika fitobesinler içerir. Kahve ve çay, flavonoidler açısından zengindir ve glisemik kontrolü iyileştirebilir.
KURUYEMİŞLER
Kuruyemişlerin de beyin sağlığını destekleyici içeriklere sahip olduğunu belirten Dr. Aaron, özellikle cevizin yüksek düzeyde omega-3 ve omega-6 yağ asitleri barındırdığını vurguladı.
DOMATES
Likopen açısından zengin olan domates, iltihabı ve oksidatif stresi azaltabilir.
ZEYTİNYAĞI
Zeytinyağının içeriğindeki tekli doymamış yağlar, kötü kolesterolü düşürürken, iyi kolesterolü artırır.
YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER
Yeşil yapraklı sebzeler, yüksek düzeyde lif, folat, lutein ve beta-karoten içerir. Uzman isim, kuşkonmaz ve brokoli gibi sebzelerin buharda pişirilmesini ya da haşlanarak tüketilmesini öneriyor.
BALIK
Özellikle yağlı balıklar, omega-3 yağ asitleri yönünden zengindir. Omega-3 yağ asitleri, beyin sağlığını geliştiren ve iltihapları azaltan "sağlıklı" yağlar olarak bilinirler.
Oluşturulma Tarihi: 4 Nisan 2025, Cuma 17:25
Güncellenme Tarihi: 4 Nisan 2025, Cuma 17:35
NTV
Galeriler