Zeytinyağının teknik kriterlerinde düzenlemeye gidildi
Zeytinyağının teknik kriterlerinde düzenlemeye gidildi
Zeytinyağının teknik parametreleri, Avrupa Birliği (AB) mevzuatına uyum kapsamında yeniden düzenlendi.
Haber Giriş Tarihi: 03.05.2023 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2023 13:24
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, konuya ilişkin gıda kodeksi, başta AB mevzuatı olmak üzere "Kodeks Alimentarius" ve Uluslararası Zeytinyağı Konseyi Standartları çerçevesinde ülke ihtiyaçları doğrultusunda düzenli güncelleniyor.
Tebliğde, iklimsel nedenlerle zeytinyağı parametrelerinde değişiklik yapıldı ve AB mevzuatına uyum amacıyla bazı düzenlemelere gidildi.
Zeytinyağının saflık kriterleri kapsamındaki bazı değerler yeniden belirlendi.
Rafine zeytinyağının yağ asitleri kompozisyonu kapsamındaki "ignoserik asit" değeri ile riviera zeytin yağı ve pirina yağının "mumsu madde" değeri değiştirildi.
Tebliğ, 8 Nisan'dan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Zeytinyağının teknik kriterlerinde düzenlemeye gidildi
Zeytinyağının teknik parametreleri, Avrupa Birliği (AB) mevzuatına uyum kapsamında yeniden düzenlendi.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, konuya ilişkin gıda kodeksi, başta AB mevzuatı olmak üzere "Kodeks Alimentarius" ve Uluslararası Zeytinyağı Konseyi Standartları çerçevesinde ülke ihtiyaçları doğrultusunda düzenli güncelleniyor.
Tebliğde, iklimsel nedenlerle zeytinyağı parametrelerinde değişiklik yapıldı ve AB mevzuatına uyum amacıyla bazı düzenlemelere gidildi.
Zeytinyağının saflık kriterleri kapsamındaki bazı değerler yeniden belirlendi.
Rafine zeytinyağının yağ asitleri kompozisyonu kapsamındaki "ignoserik asit" değeri ile riviera zeytin yağı ve pirina yağının "mumsu madde" değeri değiştirildi.
Tebliğ, 8 Nisan'dan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.
En Çok Okunan Haberler
Galler Prensesi Middleton kanseri yendi
Los Angeles'taki orman yangınlarında ölü sayısı 25'e yükseldi
Kuyumculara sahte altın satan 3 şahıs yakalandı
Payitaht Çarşı'da dijital dönüşüm başlıyor
Rahim ağzı kanserinin erken teşhis yöntemleri
Gemlik'te 2024'te olayların yüzde 95'i aydınlatıldı
"Aslan Hürkuş 4: Hürjet Oyunda" filminin galası yapıldı
Serenay Sarıkaya adliyede
İnşaat üretimi yıllık yüzde 10,8 arttı