Türkiye'nin domates deposu olarak bilinen Karacabey ilçesinde salçalık domates hasadı devam ediyor. Vatandaşlar, mutfakların vazgeçilmezi olan salça ve konserve yapımına başladı.
Haber Giriş Tarihi: 08.09.2021 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2021 13:32
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Karacabey'de ev hanımlarını salçası telaşı sardı. Fabrikasyon ürünleri tercih etmeyen vatandaşlar, eski gelenekleri devam ettiriyor. Ev yapımı domates salçası Karacabey'de mutfakların vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alıyor. Salça mevsiminin açılması ile birlikte vatandaşlar Türkiye'nin salçalık domates üretiminin yüzde 45'inin yapıldığı Karacabey ovasında salçalık domatesleri çiftçilerden kasalarla alıyor. Domatesler temizlenip kesildikten sonra makineden geçirilip odun ateşinde uzun müddet kaynatılarak salça hâline getiriliyor.
Ev salçasının yemeklere hazır salçalardan daha çok lezzet kattığını söyleyen vatandaşlar, "Salça yapımı zahmetli bir iş. Ateşin önünde kazanları karıştırmak yorucu oluyor. Salça yapıldıktan sonra yorgunluğumuzu unutuyoruz. Odun ateşinde yapılan salçanın tadı bir başka güzel. Yaptığımız ev salçasını yemeklerde kullandığımız gibi kahvaltıda da bol bol tüketiyoruz" şeklinde konuştu.
Vatandaşlar eski gelenekleri devam ettirirken, ayrıca salça çekimi yapanlara da ekmek kapısı oluyor. Öte yandan ilçede üretilen 1 milyon ton domatesin yüzde 95'i salça fabrikalarına satılıyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa Karacabey'de salça kazanları kaynıyor
Türkiye'nin domates deposu olarak bilinen Karacabey ilçesinde salçalık domates hasadı devam ediyor. Vatandaşlar, mutfakların vazgeçilmezi olan salça ve konserve yapımına başladı.
Karacabey'de ev hanımlarını salçası telaşı sardı. Fabrikasyon ürünleri tercih etmeyen vatandaşlar, eski gelenekleri devam ettiriyor. Ev yapımı domates salçası Karacabey'de mutfakların vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alıyor. Salça mevsiminin açılması ile birlikte vatandaşlar Türkiye'nin salçalık domates üretiminin yüzde 45'inin yapıldığı Karacabey ovasında salçalık domatesleri çiftçilerden kasalarla alıyor. Domatesler temizlenip kesildikten sonra makineden geçirilip odun ateşinde uzun müddet kaynatılarak salça hâline getiriliyor.
Ev salçasının yemeklere hazır salçalardan daha çok lezzet kattığını söyleyen vatandaşlar, "Salça yapımı zahmetli bir iş. Ateşin önünde kazanları karıştırmak yorucu oluyor. Salça yapıldıktan sonra yorgunluğumuzu unutuyoruz. Odun ateşinde yapılan salçanın tadı bir başka güzel. Yaptığımız ev salçasını yemeklerde kullandığımız gibi kahvaltıda da bol bol tüketiyoruz" şeklinde konuştu.
Vatandaşlar eski gelenekleri devam ettirirken, ayrıca salça çekimi yapanlara da ekmek kapısı oluyor. Öte yandan ilçede üretilen 1 milyon ton domatesin yüzde 95'i salça fabrikalarına satılıyor.
En Çok Okunan Haberler
Bursa'da kırmızı ışıkta geçince dereye uçtu : 2 yaralı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde
Kavşağa süratli girdi, anıt duvarına çarptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı
Bursa'daki yangın geceyi aydınlattı
Bursa'da bugün hava nasıl olacak?
Hemzemin geçitte faciadan dönüldü
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Davkova ile bir araya geldi
Gazeteci Özlem Gürses’e ev hapsi kararı
Beşiktaş’ta kötü gidişat devam ediyor