Hava Durumu

Mustafakemalpaşa'da örnek tarım projesi hayata geçti

Mustafakemalpaşa Belediyesi, sürdürülebilir tarım ve üretim hedefleri doğrultusunda Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Tarım Peyzaj A.Ş. ve Mustafakemalpaşa Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ile önemli bir protokol imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2025 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2025 11:35
Kaynak: (BÜLTEN)
Mustafakemalpaşa'da örnek tarım projesi hayata geçti

Belediye Meclisinin Ocak Ayı oturumumda aldığı yetkilendirme kararıyla başlatılan proje bölgedeki tarım potansiyelini değerlendirme ve hedeflediği kitleler ile paylaşma adına önemli bir adım olacak.

Protokol imzalanır imzalanmaz, protokol kapsamında ekim çalışmalarına Mustafakemalpaşa’da Orta Mahallede bulunan tarım arazilerinde başlandı. İlk etapta 120 dönümlük alana buğday ekimi gerçekleştirildi. Ayrıca, 200 dönümlük arazi de temizlenip sürülerek önümüzdeki ekim dönemine hazırlanarak proje kapsamına dahil edildi.

BURSA’DA BİR İLK VE ÖRNEK İLÇE

Hayata geçirilen bu proje ile Mustafakemalpaşa Belediyesi, Bursa’da bir ilki gerçekleştirerek tarım ve üretim alanında öncü olma özelliğini taşıyor.

Proje kapsamında, Tarım Peyzaj A.Ş. tarafından tohum ve gübre desteği sağlanırken, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ise ekipman ve iş gücü desteğinde bulunuyor. Projenin genel koordinasyonu ise Mustafakemalpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından titizlikle gerçekleştiriliyor.

“Edinilen Mahsül, Yoksulumuza Un, Çiftçimize Tohum, Hayvancımıza Silaj Ot Olacak”

Proje’nin Mustafakemalpaşa tarımı için çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem “Bu ay Belediye Meclisimizde aldığımız karar doğrultusunda, Bursa Büyükşehir Tarım Peyzaş A.Ş ve İlçemiz Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ile imzaladığımız protokol sonrası buğday ekimlerini gerçekleştirdik. Kimseye tarlalarımızı bedava tahsis etmiyoruz. El ele vererek kiralanmayan tarlalarımızı ekerek elde edeceğimiz mahsülleri, yoksulumuz, çiftçimiz ve hayvancımız ile paylaşmayı hedefliyoruz. Bu projenin en anlamlı yönlerinden biri, elde edilen mahsullerin toplumun çeşitli kitleleri ile paylaşılacak olmasıdır. Üretilen buğdaydan elde edilecek un, ilçemizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılırken; mahsulün bir kısmını tohuma ayırıp çiftçilerimize ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerimize ise silaj ot olarak ulaştırma hedefi taşıyoruz. “Edinilen mahsül, yoksulumuza un, çiftçimize tohum, hayvancımıza silaj ot olacak” mottosuyla çıktığımız bu yolda ilçemizin tarım potansiyelini en üst seviyeye taşımayı amaçlıyoruz. Projemiz hayırlı uğurlu olsun, ilçemize güzellikler getirsin.‘’ ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BÜLTEN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.