Hava Durumu

Mudanya kurtuluşunu coşkuyla kutladı 

Mudanya’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıldönümü Mudanya’da büyük bir coşku ve gurur ile kutlandı. Kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen 2.Uluslararası Dans ve Müzik Festivali, Mudanyalıların büyük ilgi ve beğenisini topladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 10:22
Kaynak: (BÜLTEN)
Mudanya kurtuluşunu coşkuyla kutladı 

Mudanya’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü Mudanya’da coşkuyla kutlandı. İskele Meydanı’ndan kortej yürüyüşü ile başlayan kutlamalar, Mütareke Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerle devam etti. ÇEKÜL Vakfı Başkan Vekili Mithat Kırayoğlu’nun moderatörlüğünde Bursa Uludağ Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan, “İşgalden Kurtuluşa Bursa ve Mudanya” başlıklı söyleşide Mudanyalılar ile bir araya geldi. Mudanya’nın Mütareke kenti olarak, barışa ev sahipliği yaptığını söyleyen Kırayoğlu, “Tarihimize ve geçmişimize sahip çıkarak, bu kentle gurur duymalıyız” dedi. Mudanya ve Bursa’nın işgal yıllarında yaşanan olayları tarihsel bir dille anlatan Arslan ise, barışın daim olmasını diledi.
Kurtuluş günü kutlamaları kapsamında düzenlenen 2.Uluslararası Dans ve Müzik Festivali kapsamında sahne alan K.K.T.C Othello Folklor Derneği, Bulgaristan Zagorci Halk Dansları Topluluğu, Romanya Leordeni Karma Koro Grubu, Gala Kültür Sanat Merkezi, Bursa Ulu Zeybekler ve Mudanya Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ekipleri sahne alarak yöresel dans ve müziklerini sergilediler. Mudanyalıların büyük ilgisini toplayan gösteriler büyük alkış aldı. 

“ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ KİMSEYE KAPTIRMAYIZ”
Kurtuluş Savaşı ve 30 Ağustos zaferinin işgal altındaki toprakları kurtarma yolundaki en büyük adım olduğunu vurgulayan Mudanya Belediye Deniz Dalgıç ise, “O zamanlarda egemenliğimiz tehdit altındaydı. Atatürk ve silah arkadaşları kahramanca savaşarak bizlere bağımsızlığımızı hediye ettiler. Bugünlerde de başka türlü işgal tehditleri var. Bizlerde onlara örnek olmak için hep birlikte mücadele ediyoruz. Hiçbir şekilde vatanımızı, bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü kimseye kaptırmayız.  Hep birlikte mücadelemize devam edeceğiz. Bu bilinçle ilelebet Türkiye Cumhuriyet’i yaşatacağız” diye konuştu. 

Kaynak: (BÜLTEN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.