Hava Durumu

Kalite Birliği ile Uludağ Koleji arasında ‘Kalite’ protokolü

Bursa'da Uludağ Koleji ve Kalite Birliği Derneği arasında Türkiye’de bir ilk olan yeni nesil ders olarak uygulamaya konulan "Kalite Dersi" imza töreni gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2022 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2022 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kalite Birliği ile Uludağ Koleji arasında ‘Kalite’ protokolü

HABER: BURHAN KAYA

Uludağ Koleji Kampüs merkezinde gerçekleşen imza töreninde, Uludağ Koleji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Yıldırım, Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Çüçen, Uludağ Gelişim Akademisi Başkanı Öğr. Gör  Nilüfer İnceman Akgün, KalBir Onursal Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok, KalBir Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karaman, Uludağ Koleji Kurucusu Tekin Çanga, üye ve akademisyenler hazır bulundu.

Törende ilk söz alan Uludağ Koleji Kampüs Müdürü Kadir Sezer'in konuşmasında, Bursa şehir merkezinde en büyük yeşil alana sahip olan okul olarak anasınıfından fen lisesine kadar 900 kişilik öğrenci kapasitemizle eğitim hayatımıza devam ediyoruz. Uludağ Koleji olarak yola çıkarken ortaya koyduğumuz Sınırları aşan yeni nesil sistemlerle bırakmayıp çocuğa ve çağa uygun yeni nesil metotlar ile eğitim vermek" sloganımızı sadece söylemde her gün biraz daha gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Sezer sözlerinin devamında ise; “Ulusal ve uluslararası düzeyde bilim ve teknoloji fuarlarına katılarak dünya 3.lüğü de dahil birçok derece aldık. Kariyer Günleri kapsamında öğrencilerimizi yazar, şair, tiyatrocu, sinemacı, doktor, avukat ve mühendisler gibi alanında uzman kişilerle buluşturduk.

Sanatı ve sanatçıyı destekleyerek birçok tiyatro oyununun Bursa'da sahnelenmesine katkıda bulunduk. Sanat Günleri Kapsamında veli ve öğrencilerimize özel binlerce kişinin katıldığı konserler düzenledik. Öğrencilerimizi iş hayatlarına atıldıklarında etraflarındaki kişilerden bir adım ileriye taşıyacak seminerler düzenledik. Yabancı dil eğitimine azami derecede önem vererek Ulusal ve Uluslararası İngilizce, Almanca, Fransızca projelerin içerisinde yer aldık. Yaptığımız e-Twinning projeleriyle Uluslararası Kalite Ödülü sahibi olduk. Sürdürülebilir enerji ve daha temiz bir çevre bilincine sahip olmaları için gerekli eğitim ve çalışmaları yaparak Eko-Okullar arasına girdik. Yaparak yaşayarak öğrenmeyi destekleyerek Ben-Maker, Robotik ve STEM atölyeleri kurduk. "Her öğrenci özeldir" anlayışıyla okulumuz bünyesinde bulunan uzman psikoloğumuzla birçok öğrenciye destek verdik.

Bir üst kurul olan ve her biri kendi alanında uzman profesör, doçent, doktor ve öğretim görevlilerinden oluşan "Bilim Kurulu" muzu kurduk. Bizleri de yetiştiren Uludağ Üniversitesi'nin çok değerli hocalarından destek aldık, onların yönlendirmeleriyle eğitime bakış açımızı sürekli güncelledik ve ortak birçok proje yaptık.

Bilim Kurulu bünyesinde "Uludağ Koleji Uludağ Gelişim Akademisi"ni kurduk. Gelişim akademimizi Uludağ Üniversitesi'nin hocalarından ve alanında üst düzeyde eğitim verebilecek uzman kişilerden oluşturduk.

Uludağ Gelişim Akademisi bünyesindeki hocalarımızla anasınıfından 11. sınıfa kadar Zaman Yönetimi, Etkili Liderlik ve Girişimcilik, İletişim ve Beden Dili gibi "Dünyanın En İyi Okulları "yarışmasında da finale kaldığımız "Yeni Nesil Derslerimize başladık. Bilim Kurulumuz, Uludağ Gelişim Akademimiz ve Yeni Nesil Derslerimizden birçok eğitim mecrasında övgüyle bahsedildi ve bahsedilmeye de devam ediyor. Şimdi uzun süredir devam ettiğimiz bu üç inovatif eğitimi destekleyen yeni bir çalışmayı hayata geçirmenin heyecanı içerisindeyiz. Yaşam kalitesini bireyden başlayarak iyileştirmeyi, kalite bilincinin oluşmasına yönelik -sosyal sorumluluk projeleri- üretmeyi, uygulamayı ve ülkemizin rekabet gücünü artırmayı kendilerine misyon edinen "Kalite Birliği Derneği'yle "Yeni Nesil Dersler'imize tipki diğer yeni nesil derslerimiz gibi ülkemizde ilk defa bizim okulumuzla başlayan "Kalite dersi"ni de ekledik” ifadelerini kullandı.

İmza protokolünde söz alan Uludağ Gelişim Akademisi Başkanı Nilüfer İnceman Akgün, nesil derslerin öneminden bahsederek şunları söyledi:

“Biz sadece hukuk, iktisat fakültelerine öğrenci götürmek niyetiyle değiliz. Biz gençleri yaşama hazırlamaya çalışıyoruz. Çocuğun eleştirel düşünce kazanmasını, yaşamını yönetebilmesini, yaşama felsefeyle bakabilmesini sağlamak istiyoruz.  6,7,8. sınıf öğrencilerimizede ben derse giriyorum. Okuma ve yazma derslerini bol bol veriyoruz. Lisede bu yıl yeni nesil derslerimizi tasarladık ve çok heyecanlıyız. Bizim öğrencilerimizin daha onunca sınıfta profesörlerle buluşuyor olması çok kıymetli bir şey diye düşünüyoruz. Seminer programlarımızı 11 . Sınıflarla beraber yürütüyoruz. 11 sınıfa kadar yeni nesil derslerimizi devam ediyoruz. Çocuklarımızın yardımlarına yatırım yapmak için buradayız” dedi.

Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Çüçen'in konuşmasında, “özellikle öğretmen yetiştiren fakültelerimiz var. Bir okulun kurulmasında bilimsel öğeler nasıl olur? Üzerine oturduk, düşündük ve bir yıl sonra okul kuruldu. Beşinci yıla giriyoruz. Beş yılda bilim kurulu olarak eğitim ve öğretim programına nasıl katkı yaparız diye düşündük. 21. Yüzyılda çok şey değişti ve pandemi bunu daha hızlı hale getirdi. bu yüzyılda da yeni bilgi ve becerileri sahip olunması gerekiyor. Bunun içinde kolejimiz, yeni nesil dersleri koyarak bu açığı kapatıyor. Önemli olan insanın niteliğini arttırmaktır. Bilgiyle nitelik artmıyor. Çağa ayak uydurabilen bireyler yetiştirmek gerekiyor. İnsanların ana okuldan 12. Sınıfa gelinceye kadar 21 yüzyıla kendi nasıl yetiştirir? bunun için uğraşıyoruz. Bilginin nasıl üretilip geleceği taşıyacağını öğrencilerle söyleşiler de bulunuyoruz.

Eğitim öğretimi nasıl nitelikli hale getirebiliriz? Okulu kuran ve çalışan emekçiler olmadan bilim kurulu hiç bir şey yapamaz. Bu açıdan mutluyuz üniversitenin görevlerinden biriside üniversite dışındaki paydaşlarla bilgisini paylaşmaktır. Umarım nice yıllar içinde kalitemizi arttırarak devam ederiz . Yeni yetiştireceğiz nesille nice cumhuriyetin 100 yol kutlamalarını biz göremesek bile yeni nesil görecektir” ifadelerini kullandı.

Kalite Birliği Onursal Başkanı Erkan Işığıçok;

“Kalite birliği olarak bizler 2023 yılını kalite yılı olarak ilan ettik. Bizim buradaki protokolümüzü içeriği temel kalite dersleri olması ve onunla ilgili sizleri bilgilendirmek.1985 yılına kadar kalite dersi vardı ve o yıllardan sonra kaldırıldı. Bu derslerin en azından meslek liselerinde hatta tüm liseler olmasını istiyoruz. Nesnelerin interneti çağında kalitenin üst seviyede olması gerekiyor. Ülkemizin rekabet üstünlüğü sağlaması için kaliteyi iş hayatlarına yansıtması gerekiyor. 1. sınıftan, 11. sınıfa kadar hepsi değerli olan derslerin bir tanesinden konuşuyoruz. TSE nedir o ürün ile ilgili ne yapılabilir. Bizim açımızdan bu bir başlangıçtır. Uludağ Koleji'yle başladığımız bu çalışmayı Kalite Birliği olarak biz meşalemizi yaktık, daha da yayılmasını istiyoruz” dedi.

Son olarak Kalite Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karaman bir konuşma yaparak Kalbir’in bugüne kadarki süreci hakkında bilgiler verdi.

Karaman; “Bu ülkede bir şey olacaksa kaliteli olacak. Ekonomi kalkınacak, cari açık azalacaksa bu kaliteyle olacaktır. Kalite ahlaka eşittir. Ahlakı toplumun gündemine getirmediğini zaman bu ülkenin geleceğinden kaygı duymak zorundayız. Yeni nesle kaliteyi, ahlakı okullarda öğretmeliyiz. Gelecekte bu ülkenin sorunlarının ortadan kalkması için kaliteyi vurgulayan bir gençlik yetiştiremeyiz. Raporumuz kabul edilene kadar her ay Milli Eğitim Bakanlığını raporu gönderiyoruz. Biz inançlıyız ama inancımız kadar inatçıyız. 2023 yılını Milli Egemenlik ve Kalite Yılı ilan edeceğiz. Kalite Birliği bu ülkede farkındalığın ne olduğunu tüm dünyaya ispat edecek. Azerbaycan'da , Almanya'da temsilcilerimiz var. Kalite Şehri Bursa projemizden asla taviz vermeyeceğiz” sözlerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.