Hava Durumu

Bursa’da okul öncesi etkinlikleri ve çocuk şenliği düzenlendi

Millî Eğitim Bakanlığı’nın tüm illerde ilk kez düzenlediği okul öncesi etkinlikleri kapsamında Bursa’da öğrencilere yönelik “Bursa Okul Öncesi Çocuk Şenliği” düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2024 17:30
Kaynak: (BÜLTEN)
Bursa’da okul öncesi etkinlikleri ve çocuk şenliği düzenlendi

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Bursa Okul Öncesi Çocuk Şenliği, MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, il ve ilçe yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla Nilüfer Anaokulu’nda gerçekleştirildi.

Okul öncesi eğitimin önemine vurgu yapan MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı:” Okul öncesi eğitim şenlikleri, etkinlikleri bizim için çok önemli. Çünkü okulun ilk adımı, örgün eğitime ilk geçiş okul öncesi eğitimi. Bugün okula ilk adımlarını attılar. Pazartesi günü oyun eğitimleri başlayacak. Biz bu çocukları sadece eğitmeyeceğiz. Onların akl-ı selim, kalb-i selim, zevk-i selim bireyler olarak yetişmelerini destekleyeceğiz. Burada emeği geçen herkesi, dokunduğu yeri güzelleştiren tüm öğretmenlerimizi saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.” dedi.

Etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu: "İçerisinde bulunduğumuz yeni müfredat çalışmasında çocuğun dört duvar arasında değil daha çok sosyal hayatın içerisinde becerilerle varoluşunu tamamlamasını öngörüyoruz. Dolayısıyla biraz sonra çocuklarımızın sergileyecekleri etkinlikler, performanslar, beceriler aslında öğrenme ortamının kendisi. Bu anlamda çok değerli, çok kıymetli. Öğrenme ortamı sadece dört duvarın içerisinde kalmasın dışında da var olsun, öğrencilerimizin becerilerinin ortaya çıkarabilecekleri, daha aktif olabilecekleri etkinlikler daha da artsın istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Etkinlikte, okul öncesi ve ilkokul çağındaki öğrenciler geleneksel çocuk oyunları, deneysel etkinlikler, boyama etkinlikleri, palyaço gösterileri gibi etkinliklerle eğitici ve eğlenceli zaman geçirdiler.

Şenlik, bilim atölyeleri, sanat atölyeleri, yıl boyunca yapılan çalışmalara ilişkin sergi gezisi ve geleneksel çocuk oyunları parkuru etkinlikleri ile devam etti.

Yapılan etkinliklerle çeşitli bilim ve sanat atölyeleri, sergi, sportif faaliyetler ve eğitsel oyunlarla çocukların bu önemli dönemde sağlıklı bir şekilde gelişmelerine katkıda bulunulması ve potansiyellerini keşfetmeleri hedefleniyor.

Kaynak: (BÜLTEN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.