Cumhur İttifakı adayı Elmas Yıldırım'ın en büyük sorununu açıkladı: 'Hastane yapmak istesek yer yok'

Cumhur İttifakı AK Parti Yıldırım Belediyesi meclis üyesi adayı Yaşar Elmas, 31 Mart seçimlerinde AK Parti açısından Yıldırım'da bir sorun olmadığını ifade ederken "Bursa'da siyasetin kalbi Yıldırım'da atar" dedi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

-N.Nuri YAVUZ-

Ülke ve kent gündemi, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere odaklandı. Seçime sayılı günler kala il ve ilçe başkanlıkları kadar dikkat çeken bir yarış da belediye meclis üyelikleri için veriliyor. Bursa'nın üç büyük ilçesinden biri olan Yıldırım'da Cumhur İttifakı'ndan meclis üyesi adayı olan Yaşar Elmas ile konuştuk. Bursa'daki Muş camiasının önde gelen isimleri arasında yer alan Yaşar Elmas, Yıldırım'a yönelik dikkat çeken açıklamalara imza attı.

31 Mart'ta Yıldırım için öngörünüz nedir?

Uzun süredir sahalardayız. Yıldırım'da AK Parti açısından bir sıkıntı yok. Belki iddialı olacak ama bizim ana gündemimiz kazanmaktan öte oy oranını artırmaya çalışıyoruz. Derler ki 'Bursa'da siyasetin kalbi Yıldırım'da atar.' Gerçekten de öyledir. Yıldırım, 16 yıldır AK Parti'ye destek vermiştir. Bundan sonra da verecektir.

Partinizin belediye başkan adayı Oktay Yılmaz hakkında ne düşünüyorsunuz?

Başkan adayımız genç, dinamik ve Yavuzselim Mahallesi'nde yetişmiş bir insan. İlçenin sorunlarını yakından takip eden ve bilen bir isim. Ben, başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü daha önce Büyükşehir Meclis Üyeliği, Osmangazi Meclis Üyeliği, Yıldırım'da İlçe Başkanı olarak görev yapmış, tecrübeli ve herkesi kucaklayacak bir insan.

Bursa'da yaşayan Muşluların önde gelen isimleri arasında yer alıyorsunuz. Camianız adaylığınızı nasıl karşıladı?

Memnun olduklarını düşünüyorum. Bu da seçim büromun açılışına yansıdı. Yoğun katılımlı miting gibi bir açılış gerçekleştirdik. Ben yıllardır onlarla birlikteyim. Hastasına, cenazesine, düğününe gücümün yettiği kadar giderim. Başkan yardımcılığım döneminde de onların yüzünü hiçbir zaman yere eğdirmedim. Hem kendi camiamdan hem de Yıldırımlılardan çok olumlu karşılık aldım.

Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye başkan adayı Alinur Aktaş hakkında neler söylersiniz?

Yaklaşık 14 aydır, Müzeler Koordinatörü olmam hasebiyle birlikte çalışıyoruz. Alinur Başkan'a çok güveniyorum. Çok yoğun çalışıyor ve ciddi mesafe katetti. Tanıtım toplantısına hayran kaldım ve tüm projelerinin ayağı yere basan projeler olduğunu düşünüyorum. Ben Alinur Bey'in de tecrübesiyle Yıldırım'daki imar sorununa el atacağına inanıyorum. Biz de meclis üyesi olarak onlara destek olmaya çalışacağız.

Müze koordinatörü olarak Bursa'daki müze varlığı hakkında bilgi verir misiniz?

Bursa müzeler açısından zengin bir kent. Şu an Büyükşehir'e ait 18 müze var. Tabii bunların en önemlisi kent müzesi ki orada Bursa'nın tarihteki her dönemine tanık ait bir eseri görebilirsiniz. Kent Müzesi yanındaki Defterdarlık binasını da bünyemize kattık. Şu an sergi alanı olarak kullanıyoruz. Müze yapmak için Anıtlar Kurulu kararını bekliyoruz. Karar sonrası iki bina arasında alttan geçitle bağlantı kurup orayı da müze yapacağız. Öte yandan Alinur Başkan'ın Kent Müzesi dışındakileri tek bir çatıda toplama projesi var. Şu anda kente gelen turistlerin bu dağınık haldeki müzelerin hepsini gezip görmesi mümkün değil. Ama bu proje hayata geçtiğinde Bursa'ya gelenler hepsini bir arada görebilecek.

Sizce Yıldırım'ın öncelikli sorunu nedir?

Yıldırım'ın en önemli sorunu imar ve çarpık yapılaşmadır. Bu ancak çok büyük ve köklü bir imar değişikliğiyle çözülebilir. Yıldırım, imar konusunda zor bir ilçe. Çünkü zamanında isteyen istediği yere ev yapmış. Bugün bir hayırsever bir hastane yapmak istese yer yok. İmar sorunu halledilirse Yıldırım'da sorun kalmaz. Hem Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın hem de Yıldırım Belediye başkan adayı Oktay Yılmaz'ın bu konuda sözü var. Birinci meselemiz imar. İkinci meselemiz ise Yıldırım'da bir kültür yerleşkesi yapmak. 700 bin nüfusun bulunduğu Yıldırım'da kültür alanında çok eksikleri var. Başkan adayımızın programında da bu var. Bu dönem bunu gerçekleştirmeye çalışacağız.

Tabii bir de kentsel dönüşüm konusu var. Bu konudaki değerlendirmeniz nedir?

Yıldırım'da kentsel dönüşüm yapmak çok zor. Bir vatandaş 4-5 katlı bir bina yapmış ve dönüşümde de o kadar daire istiyor. Bu şartta dönüşüm mümkün mü? Değil. Bunun tek bir yolu var; devlet devreye girecek ve söz konusu mahallelerde dikey ve yatay caddeler açmak için kamulaştırma yapacak, sonra da müteahhide izin vermesi gerekiyor. Millet Mahallesi tam da bu şekilde oldu. İmar planı çıkarıldı, caddeler açıldı ve müteahhitler proje gerçekleştirdi.

Yıldırım'da trafik sorunu olduğunu düşünüyor musunuz?

Nilüfer ve Osmangazi kadar Yıldırım'da bir trafik sorunu olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü biz, Osmangazi sınırına geliyoruz trafik başlıyor. Ama Alinur Bey'in son 16 ayda trafiğe yönelik yaptığı uygulamalar içinde mesela Otosansit ve İhtisas kavşakları trafiği yüzde 30 oranında rahatlattı.

Yıldırım için konuşulan gündem maddelerinden biri de nüfus hareketliliğidir ki özellikle Nilüfer bölgesine doğru bir nüfus hareketi olduğu söyleniyor. Bu konuda neler söylersiniz? Sizce bunun nedeni nedir?

Evet, Yıldırım'dan Bursa'nın başka ilçelerine nüfus hareketi yaşanıyor ama bu ekonomik sıkıntıdan değil aksine varlıktan kaynaklanıyor. Ekonomik refahı gelişen aileler daha düzenli yapılaşmış yerlerde yaşamak istiyor. Nilüfer'in bugün bir cazibe merkezi haline gelmesini belediye başkanlarına atfetmek yanlıştır, bunun nedeni yeni yapılaşmış bir kent olmasıdır. 90'larda köy olan bir yerden bahsediyoruz. O dönemde gelenler Yıldırım'a yerleşti.

Yaşar Elmas kimdir?

12.03.1954 Taşoluk (Muş) doğumluyum. İlkokul ve ortaokulu Muş'ta okudum. 1974-1975 Muş Öğretmen Okulu mezunuyum. Açık Öğretim Fakültesi (Anadolu Üniversitesi) Eğitim Önlisans mezunuyum (1988). 1975 yılında ilk atamam Balıkesir ili Kepsut ilçesi Özenli köyünde 4 yıl çalıştım. Askerlik münasebetiyle Ağrı-Patnos'a gittim. 1980'de Bursa Yenişehir Kozdere köyüne atandım. 1986 yılında Bursa-Yıldırım Fidyekızık İlkokulu'nda öğretmen olarak görev yaptım. Yıldırım'da 1987-1990 yıllarında Nuri Erbak İlkokulu, 1990-1994'te Şerif Artış İlkokulu, 1994-1997'de Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu ve 1998-2002'de de Selçuk Hatun İlköğretim Okulu'nda müdürlük görevinde bulundum. 2002 yılında emekli oldum. 2002'den bu yana 2009 yılına kadar ticaret yaptım. 2009 yılında AK Parti'ye girerek aynı yıl yapılan seçimlerde Yıldırım Belediye meclis üyesi oldum. 2009-2014 yılları arasında Yıldırım Meclis üyeliği ve Yıldırım Belediye başkan yardımcılığı yaptım. Halen Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Koordinatörlüğü yapıyorum. Evliyim. 2 oğlum, 1 kızım var.