Dernek üyeleriyle kentte bir otelde düzenledikleri toplantıda konuşan Gülçimen, yerel seçimlere yaklaşıldığını hatırlatarak "Nasıl Bir Bursa İstiyoruz?" başlığı altında derneğin taleplerini sıraladı.
Daha yeşil bir Bursa için geçici çiçeklendirme yerine caddeleri süsleyen kalıcı ağaçlandırma yapılmasını talep eden Gülçimen, seçim kampanyası sürecinde çevre ve gürültü kirliliğine neden olunmamasını istedi.
Gülçimen, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çatalfırın'dan yukarıya, Hanlar Bölgesi'ni, Ulu Cami ve Heykel'i içine alacak olan dairesel alanın trafiğe kapatılarak, yeniden cazibe merkezi haline gelen ve yaşayan tarih şehri bir Bursa istiyoruz. TSE tarafından tabelalara getirilen standartların uygulanmasını ve tabela kalitesizliğinin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Şehrin göbeğinde bulunan TOKİ binalarına çözüm bulunmasını, mümkünse oradan taşınmasını istiyoruz. Yeşil alan olarak ayrılan alanların ana fonksiyonu gözardı edilerek ticari alanlara dönüştürülmemesini istiyoruz. Yunuseli Havaalanı'nın yeşil alan olarak ayrılmasını, bu alanda kesinlikle yapılaşma olmamasını istiyoruz."
Ayrıca Gülçimen, Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) bulunan boş arazilerin KOBİ'lere tahsisini talep etti.
Özellikle sanayi bölgelerinin muhtelif yerlerine kanserojen madde ve kirlilik emisyon değerleri ölçüm sistemi kurulmasına da talepleri arasında yer veren Gülçimen, "Beşevler Küçük Sanayi içinde bulunan ve atıkların açık alandan Bursa Ovası'na bırakılmasının engellenmesini istiyoruz. Cadde ve sokaklardan alınan ve yasal olmadığına inandığımız otopark ücretlerinin kaldırılmasını istiyoruz. Lale logosunun Bursalılar tarafından benimsenmediği için yeni bir logo çalışmasının yapılmasını, Sultan II. Beyazid Han'ın emaneti olan kalite anlayışı gereğince bir logo oluşturulmasını talep ediyoruz" diye konuştu.