HÜDA PAR’dan o eleştirilere yanıt geldi

HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Zeki Aras, kadın, cumhuriyet, devlet-millet düşmanı olarak lanse edildiklerini belirtip, “En hassas olduğumuz konulardan bizi vurmaya çalışıyorlar. Bunlara düşman olmamız mümkün mü? İslam’da dahi kadının yeri çok değerlidir” diyerek, “Mesele HÜDA PAR değil İslam düşmanlığı” şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 09:51

HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Zeki Aras, İl Başkan Yardımcısı Fethullah Özsoy ve Osmangazi İlçe Başkanı Yakup İşeri, gazetemize yaptıkları ziyarette Bursa ve yurt gündemine yönelik değerlendirmede bulundu. Sürekli sahada olduklarının altını çizen İl Başkanı Zeki Aras, “Seçimden önce ziyaret ettiğimiz yaklaşık bine yakın aileyle hala yakından ilgileniyoruz. Ayrıca muhtarlarla da sürekli istişare halindeyiz. Mahallerin sorunlarını birinci ağızdan dinleyip çözüm noktasında bunları yetkililerle paylaşıyoruz” dedi.  

‘REFERANSIMIZ İSLAM’

Partilerinin kadın, cumhuriyet, devlet-millet düşmanı oldukları yönünde eleştirilere maruz kaldıklarını belirten Aras, şunları söyledi: “En hassas olduğumuz konulardan bizi vurmaya çalışıyorlar. Bunlara düşman olmamız mümkün mü? İslam’da dahi kadının yeri çok değerlidir. Teşkilatımızda da çok sayıda kadın yer alıyor. Biz İslam’ı referans alan bir partiyiz. Maalesef bunun üzerinden siyaset yapıp bunu koz olarak kullanıyorlar. Mesele HÜDA PAR değil, İslam düşmanlığıdır.”

NARİN CİNAYETİ

Narin Güran cinayetinde de partilerinin isminin bu çirkin olaya karıştırılmaya çalışıldığını ifade eden Aras, “Bizim bu olayla hiçbir ilgimiz yok. Önceki seçimlerden köyden çıkan oylara bakıyoruz. Başka partiler çıkıyor. Bu olay üzerinden bir iftira kampanyası yürütüldü.  Gazze’nin her daim yanında olduğumuz için de böyle iftiralara maruz kaldık” açıklamasında bulundu.

PARTİ KAPATMA VE İDAM

Aras, önümüzdeki seçimlere ilişkin ise, “Kendi logomuzla yürümeyi planlıyoruz. Tabi ki ileride nasıl bir konjonktür olur şimdiden bunu bilmek mümkün değil. Partimizin çıkarları hiçbir zaman halkın çıkarının önünde olmadı. Olmayacak da” şeklinde konuştu. Aras, parti kapatılması yönündeki tartışmalara şu yanıtı verdi: “Parti kapatılmasını doğru bulmuyoruz. Suç işleyen kişiler cezalandırılmalı. İdama da sıcak yaklaşmıyoruz. Sadece çocuk istismarı gibi konularda uygulanabilir.” Aras, Anayasa çalışmalarına ilişkin de, “4. maddeyi Kenan Evren koydu. Bunu neden tartışamayalım? Demokrasimize yakışır bir durum değil” dedi.

UYUŞTURUCU SORUNU

Osmangazi İlçe Başkanı Yakup İşeri ise Çarşamba, Altıparmak ve Kuruçeşme Mahallerinde yoğun bir uyuşturucu sorunu olduğunu dile getirerek, “Bunun yanında buralarda hırsızlık olayları da oluyor. Çay ocağı ruhsatıyla işletilen yerlerde çok çirkin işler dönüyor. Bazı dernek çatısı altında da kumar oynatılıyor. Bunları muhtarlarımız bizimle paylaşıyor” diye konuştu.