Kurban Bayramı’nda da ziyaretlerin vazgeçilmez hediyesi ve ikramlığı yine Bursa Kestane Şekeri olacak. Kardelen, Cardelion ve Yaylacık markalarıyla Bursa Nilüfer’de kestane şekeri üreten İlka Şekerleme’nin e-ticaret Müdürü Tolga Akgün, bayram öncesinde artan tüketici taleplerini karşılamak için yoğun mesai içinde olduklarını söyledi. Akgün, enfes lezzeti kadar insan sağlığına olumlu katkıları olan kestane şekerini hijyen ve sanitasyon kurallarına uyarak titizlikle ürettiklerini de vurguladı. Kestanenin Türk kültüründe apayrı yeri olduğunu ifade eden Tolga Akgün, “Yemeklerde lezzet verici ve kıvam arttırıcı olarak kullanılan kestane; Bursa kestane şekeri, kestane pastası, kestane püresi, kestane ezmesi gibi tatlı formlarıyla da büyük beğeni topluyor” dedi.
Kestanenin faydaları Son yıllarda yapılan araştırmalarda kestanenin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinin uzmanlarca ortaya çıkarıldığını vurgulayan Tolga Akgün, kestanenin insan sağlığına faydalarını da anlattı. Akgün şu bilgileri verdi: “Kestane diğer sert kabuklu yemişlerin aksine vitamin ve mineral oranının da yüksek olmasıyla ön plana çıkıyor. Aynı zamanda yağ oranı düşük olan kestane, başta nişasta ve çeşitli şekerler olmak üzere iyi kalitede sindirilebilen lifler,B1, B2 ve C vitaminlerini de bol miktarda içeriyor. Güçlü bir antioksidan olan kestane, içerdiği flavanoidler sayesinde zararlı serbest radikallere karşı koruma sağlayarak kansere karşı da koruyucu etki gösteriyor. Kestane; demir, kalsiyum, magnezyum, mangan, fosfor ve çinko gibi mineraller bakımından da zengin olup çok ta iyi bir potasyum kaynağı olduğu biliniyor” dedi.