AK Partili Kılıç: Vatandaş seçim istemiyor

YeniDönem Gazetesini ziyaret ederek gündemi değerlendiren AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, “Milletimiz AK Parti daha fazla çalışsın diyerek bize bir mesaj verdi. İş üreteceğiz diye gelenler bugün mazeret üretiyor” dedi. Kılıç ayrıca erken seçim tartışmalarına yönelik, halkın böyle bir talebinin olmadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 01:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 01:08

Birkaç gün önce AK Parti Sosyal Politikalar Başkan Yardımcılığına atanan Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, YeniDönem Gazetesi ekibini ziyaret ederek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye Buluşmaları ile her gün bir ilde vatandaşlarla buluştuklarını söyleyen Kılıç, “Bu programları rutin hale getireceğiz. Ekimde de yol haritamızı belirleyeceğiz” dedi. Kılıç, Ankara’da STK buluşmaları gerçekleştirip görüş ve önerileri değerlendirdiklerini kaydetti.

‘MESAJI ALDIK’

Yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Vekil Kılıç, Türkiye’nin son 2 yılda 2 büyük seçim gördüğünü, 2023’te ise halkın Cumhur İttifakı’nı destekleyerek AK Parti’yi galip çıkardığını ifade etti. Kılıç, “Yerel seçimler bu dönemde çok farklı bir yere evrildi. Milletimiz bize daha fazla çalışmamız yönünde bir mesaj verdi. Biz de bu mesajı alıp doğru bir şekilde okuyarak, önümüze bakacağız. Halkın bu mesajının önemini biliyoruz. Bundan sonraki süreçte eksikliklerimiz üzerine eğilerek doğru bir yol haritası çizeceğiz” dedi.

‘MAZERET ÜRETİYORLAR’

Kılıç öte yandan, “CHP’nin oyları bu seçimde artmak yerine düştü. Burada bir başarı olduğunu söyleyemeyiz. Zaten seçmenlerimizden bize küserek sandığa gitmeyenler de oldu. Biz bu mesajı da aldık. Şimdi CHP tarafından seçim öncesi verilen sözlerin yerine getirilip getirilmeyeceğini hep birlikte göreceğiz. Şu an iş üreteceğiz diye gelenler bugün maalesef mazeret üretiyor” ifadelerine yer verdi.

ERKEN SEÇİM

Erken seçimle ilgili soruları da değerlendiren Kılıç, “Ben her gün sahadayım. Şehir şehir geziyorum. Milletimiz ‘sizden umudumuz var’ diyerek bizlere taleplerini iletiyor. Vatandaş isterse erken seçim olur. Fakat biz halkın böyle bir talebinin olduğunu görmedik” dedi. Kılıç, Bursa’daki ulaşım çalışmaları hakkında da bilgi verdi: “İznik Çevre Yolu, Bursa Hızlı Tren ve Şehir Hastanesi metro çalışmaları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından sürdürülüyor. Türkiye’nin 20 yıl önce ki altyapısı ile şimdiki arasında çok büyük farklar var. Eskiden tek şeritli olan yollar iktidarımız döneminde daha da genişledi. Yaptığımız yollar ve tünellerle ulaşımda önemli çığır atladık.”

‘SIKINTILARIN FARKINDAYIZ’

Halkın içinde olduğu ekonomik sıkıntıların farkında olduklarını belirten Kılıç, istikrarı yakalamak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Rusya-Ukrayna, İsrail-Filistin savaşlarının, pandemi sürecinin getirdiği küresel istikrarsızlığın Türkiye’nin ekonomisini de olumsuz etkilediğinin altını çizen Kılıç, enflasyondaki düşüşün önümüzdeki aylarda daha fazla hissedileceğini belirtti. Bursa’daki tarım ekonomisine de değinen Kılıç, “Bu sene domates üreticisi sıkıntı yaşadı. Sözleşmeli tarımı önemsiyoruz. Bunu yaygınlaştırmamız gerekiyor. AK Parti iktidarı döneminde tarımsal üretim arttı. Dönem dönem bazı sıkıntılar yaşansa da üretim hiç durmadı. 22 yıllık iktidarımız çiftçiye her zaman desteğini verdi ” ifadelerini kullandı.